Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Οχι" άλλη κοροϊδία

Τώρα που η αντιπολίτευση αναγκάζεται να υποστηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση, ας μη γελάσουμε. Ας κουνήσουμε απλώς το κεφάλι μας λέγοντας: "άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι όλοι οι σκύλοι μια γενιά". Κι αφού ικανοποιηθούμε από την ηθική υπεροχή μας, τραβήξουμε το δρόμο μας χαμογελώντας και... ξεχνώντας. Σίγουρα δεν είναι τίποτα καινούριο. Δεν είναι τίποτα που δεν ξέρουμε. Ποιος δεν ξέρει πως όλο το σύστημα είναι οργανωμένο από την άρχουσα τάξη των ισχυρών του χρήματος, εκφρασμένο και εκτελεσμένο από τις ελεγχόμενες κυβερνήσεις τους και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τους; Δε χρειάζεται να τελειώσει Πανεπιστήμιο. Δε χρειάζεται να γίνεις μαρξιστής για να το δεις αυτό. Κι αν πριν από χρόνια υπήρχαν ελπίδες να δικαιολογήσουν την αδράνειά μας, τώρα δεν υπάρχουν πια. Τώρα ο κατήφορος είναι φανερός: Τι θα γίνει; Θα εξακολουθήσει το 75% των ψηφοφόρων να μοιράζει τις ψήφους του στα δυο μεγάλα κόμματα και να αυτοκαταστρέφεται παρασύροντας στην καταστροφή και τον υπόλοιπο λαό; Είναι ζήτημα αν το 15% αυτών των ψηφοφόρων ανταμείβονται με θέσεις και λαδώματα. Οι άλλοι τι κάνουν; Γιατί φανατίζονται υπέρ του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ αφού είναι το ίδιο; Οι αρχηγοί της ΝΔ το αναγνώρισαν επίσημα με τις δηλώσεις τους.

Τι είναι λοιπόν αυτή η ομαδική βλακεία των μη αμειβομένων οπαδών; Ολοι έχουμε φίλους που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα. Κανείς δεν είναι βλάκας. Και για να 'ναι φίλοι μας, σίγουρα είναι και τίμιοι άνθρωποι. Βλέπουν την εκμετάλλευση, τη διαφθορά, και την αδικία. Γιατί όταν έρχονται οι εκλογές χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου; Φυσικά τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ παίζουν σημαντικό ρόλο, πότε με ειδήσεις ανησυχητικές, πότε με παραπληροφόρηση, πότε με πρωτοσέλιδες γαργαλιστικές ειδήσεις, με υποσχέσεις που σκορπάνε οι κομματάρχες και με παραποίηση της ιστορίας. Τον ακούσατε τον πρωθυπουργό; Τον εμφύλιο πόλεμο, λέει, τον κάναν οι κομμουνιστές. Καμιά ντροπή. Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα "Στη Δίνη του Εμφυλίου Πολέμου" πληροφορούμαστε από επίσημα έγγραφα για την αναμφισβήτητη προδοσία και παράδοση της Ελλάδας στους Εγγλέζους, με πολλές ευχαριστίες, από τους πολιτικούς της άρχουσας τάξης όπως το κάναν πριν με τους Γερμανούς και μετά με τους Αμερικάνους πάλι, με πολλές ευχαριστίες. Οταν ήρθε να επιθεωρήσει τον ελληνικό στρατό ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Φλιτ, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας τον υποδέχτηκε μ' αυτά τα λόγια: "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας". Ο θυμός είναι κακό πράγμα. Ομως είναι να μη θυμώνει κανείς;

Ο Γκαίμπελς έλεγε: "Στην προπαγάνδα πρέπει να λες μεγάλα ψέματα. Κάτι θα μείνει". Κάτι θα ήξερε και κάτι θα ξέρουν αυτοί που τον μιμούνται. Τα πάντα για μπέρδεμα και αφιόνισμα του λαού. Ως και σχολεία και πανεπιστήμια θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, να τους διδάξει το μίσος για τους μουσουλμάνους, τους ισλαμιστές, τους βουδιστές, τους Εβραίους και ό,τι δεν είναι ελληνικό, ορθόδοξο και υποταγμένο. Πατρίς, πίστη, οικογένεια. Εχει σημάνει συναγερμός για να ενωθούν όλα τα αντιδραστικά στοιχεία, όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος για να σταματήσουν την κατρακύλα στον κατήφορο που τους πήρε. Αλλά όσο πιο πολλοί ενώνονται, τόσο πιο βαρείς γίνονται και τόσο πιο γρήγορη γίνεται η πτώση. Οι μάσκες πέφτουν και μόνο στραβοί δε θα τους βλέπουν. Να μην ξεχνάμε και τα μικρά κόμματα που βγήκαν από τα σπλάχνα των μεγάλων κομμάτων. Αυτοί ουσιαστικά προσπαθούν να πείσουν τους μεγάλους να τους δεχτούν στο παιχνίδι δηλώνοντας στα παράθυρα, αντίθετοι, και υπογράφοντας στη Βουλή "Σύμφωνοι". Βρίσκονται, βέβαια, σε δύσκολη θέση γιατί όλα τα καλά συνθήματα τα χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να πάρει την εξουσία και μόλις την πήρε, τα εξευτέλισε. Και μέσα από τα κόμματα αυτά δημιουργείται, ανεπίσημα για την ώρα, ένα άλλο κόμμα που ο τίτλος του θα πρέπει να είναι: "Ενωμένη Αντικομμουνιστική Αριστερά". Τι λέτε; Δεν είναι οι Δημοτικές Εκλογές μεγάλη ευκαιρία να τους δείξουμε με την ψήφο μας ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο; Εμπρός δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ