Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΙΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
"Αντικίνητρο" οι εργαζόμενοι!

"Καθαρή" από εργαζόμενους παραδίδει η κυβέρνηση τη μονάδα στους ιδιώτες! Απεργία αύριο και συγκέντρωση στον ΕΟΤ

"Καθαρό" από προσωπικό παραδίδεται το ΞΕΝΙΑ Λαγονησίου στους ιδιώτες από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θεωρεί "αντικίνητρο" τους εργαζόμενους για τη "θετική έκβαση" του διαγωνισμού μίσθωσης της μονάδας! Η προκήρυξη προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωσή του, την απόλυση των 150 εργαζομένων,ενώ η μόνη δέσμευση που αναλαμβάνει ο ανάδοχος είναι η πρόσληψη των 11 εργαζομένων που εργάζονταν ως σήμερα με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, όμως από μηδενική βάση! Οι εργαζόμενοι της μονάδας, αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΤ,ζητώντας να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Σε ανακοίνωση του σωματείου καταγγέλλεται η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, ενώ τονίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 139 εποχιακά εργαζομένων εργάζεται στο ΞΕΝΙΑ μέχρι και 30 χρόνια και πολλοί βρίσκονται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση.Καταγγέλλεται επίσης ότι η απόφαση για απόλυση του προσωπικού αποτελεί "υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους επίδοξους μισθωτές".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται: "Σύμφωνα με τις απόψεις του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι είναι αντικίνητρο για τη "θετική έκβαση" του διαγωνισμού γι' αυτό τους απολύει. Μήπως χωρίς τους εργαζόμενους θα είναι μεγαλύτερες οι προμήθειες; Αυτό εννοούν θετική έκβαση; Χωρίς εργαζόμενους και χωρίς αποτίμηση, η μακροχρόνια μίσθωση του συγκροτήματος, του οποίου η αξία υπολογίζεται στο 1 τρισ. δραχμές, είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ισχυρίζονται ότι ο ανάδοχος θα δημιουργήσει πάνω από 400 θέσεις εργασίας, οι 150 που απολύονται τώρα δεν είναι θέσεις εργασίας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ