Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Δεν έχουμε ανάγκη από "σωτήρες", αλλά από αγώνες

Η διακήρυξη της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης

"Τι Αυτοδιοίκηση έχουμε;", "Τι Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη ο λαός και ο τόπος;". Τα ερωτήματα αυτά και όχι ανέξοδες εξαγγελίες μέτρων και έργων, έπρεπε στις εκλογές του 1994 και πρέπει - σύμφωνα με την "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" (ΑΔΚ) Βριλησσίων και τον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει, τον Φάνη Αρχιμανδρίτη - να βρίσκονται στο επίκεντρο της εκλογικής συζήτησης.

Γιατί, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Κίνηση στην εκλογική της διακήρυξη, και τότε και σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) καλείται να παίξει αποφασιστικό ρόλο σαν μηχανισμός της κυβέρνησης, παράλληλο κανάλι της Ευρωπαϊκής Ενωσης για φορολογική ληστεία του λαού. Για αρπαγή κοινωνικών κατακτήσεων, ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και άλλα.

Κόντρα στην παραπάνω λογική, η ΑΔΚ πιστεύει στην αγωνιστική και διεκδικητική φυσιογνωμία και στάση της Δημοτικής Αρχής. Στάση που δεν υιοθέτησαν η σημερινή διοίκηση (που πρόσκειται στη ΝΔ) και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς συναίνεσαν στην πολιτική μετατροπής των δήμων σε ιμάντα εφαρμογής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Αντίθετα, η ΑΔΚ - που εξαιτίας του απαράδεκτου εκλογικού συστήματος της υπερενισχυμένης αναλογικής δεν εκπροσωπήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο - πιστεύει σε μια Δημοτική Αρχή που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί τους πολίτες. Θα αξιώνει την απόδοση των παράνομα παρακρατημένων πόρων της ΤΑ. Θα αντιστέκεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβληθούν οι δήμοι σε δεύτερη εφορία.

Αλλωστε τα προβλήματα των Βριλησσίων που ζητούν λύση είναι πολλά. Και η συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής με την κυβερνητική πολιτική δεν έλυσε κανένα. Οπως τονίζει η ΑΔΚ στη διακήρυξή της, η κατάσταση των συγκοινωνιών είναι απαράδεκτη. Δεν αποδόθηκαν στους κατοίκους τα 50 στρέμματα του αδρανοποιημένου πρώην στρατοπέδου του ναυτικού στη Λ. Πεντέλης (Ναυτική βάση), όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Πόλης. Αντίθετα μεγαλώνει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε Γηροκομείο Αξιωματικών ή ΚΑΠΗ. Ιδιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για το οικόπεδο ΤΥΠΕΤ. Οι δρόμοι εξακολουθούν να μετατρέπονται σε ποτάμια, με κάθε βροχή, λόγω έλλειψης αγωγών ομβρίων υδάτων. Επιμένουν στο να χαρατσώνουν, στην αδιαφορία για ζητήματα νεολαίας, για το σημαντικό πρόβλημα της Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας.

"Δεν ερχόμαστε σα "σωτήρες", αλλά με αγωνιστική διάθεση να παλέψουμε για μια ΤΑ στο πλευρό του λαού", καταλήγει στη διακήρυξή της η ΑΔΚ Βριλησσίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ