Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Ρήγα Φεραίο

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Ρήγα Φεραίο διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο "Το όραμα του Ρήγα",ξεκινούν με διήμερο συμπόσιο, με θέμα "Το πολιτικό όραμα του Ρήγα Βελεστινλή",που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στις 21 και 22/9 (7.30 μμ και 6 μμ, αντίστοιχα). Στις 21/9 θα μιλήσουν οι: Αρ. Μάνεσης, Τ. Στογιάνοβιτς, Π. Κιτρομηλίδης. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Ορχήστρα Μπαρόκ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα "Δέκατος όγδοος αιώνας: Οι επαναστάτες γράφουν μουσική" με τη φροντίδα του Χ. Ξανθουδάκη,με διεύθυνση του Δ. Παπικινού και σολίστ την υψίφωνο Ρόζα Πουλημένου.

Στις 22/9 θα μιλήσουν οι: Ν. Τοντόροφ, Α. Ζουμπ, Β. Καντέα, Π. Μίλο, Κ. Σβολόπουλος.Ακολουθεί συναυλία με την ορχήστρα του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής με θέμα: "Το πάθος της ελευθερίας στα τραγούδια και τα κείμενα του Ρήγα".Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Κ. Χέλμη, Χρ. Πάρλας.Τραγουδούν οι: Κ. Παπαδοπούλου, Χρ. Γεωργαλής, Κ. Γεωργαλής και το Χορωδιακό Εργαστήρι Αθηνών με διεύθυνση του Στ. Μπερή.

Το αφιέρωμα κορυφώνεται με τη μεγάλη έκθεση ιστορικών τεκμηρίων "Ο Ρήγας στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες", που θα εγκαινιαστεί στις 24/9 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.Η έκθεση πραγματοποιείται με συνεργασία της Ακαδημίας Ρουμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ