Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ραντεβού με το βιβλίο

Το βιβλίο περιμένει και πάλι τους φίλους του στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως από 18 Σεπτέμβρη έως 4 Οκτώβρη.Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Σύλλογος Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις. Για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα εντάσσεται προβολή κινηματογραφικών ταινιών,καθημερινά στις 10 μμ στο Θέατρο "Αλίκη" μέσα στο Αλσος. Θα προβάλλονται ελληνικές ταινίες, βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα, τις οποίες παραχώρησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία δωρεάν σύνδεσης με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ,μέσω δέκα υπολογιστών που παραχώρησε δωρεάν ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ).

Ενα περίπτερο, προσφορά του Βιβλιοπωλείου "Δωδώνη", θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του και στον Ρήγα Φεραίο για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, με σπάνιες και σύγχρονες εκδόσεις. Εξάλλου, σε ειδικό περίπτερο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης θα παρουσιάσει Εκθεση Καλλιτεχνικών και Γραπτών Εργων με θέμα "Τα παιδιά σχεδιάζουν την Ευρώπη".

Την αφίσα του φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός, ενώ η φετινή έκπληξη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η κλήρωση ενός μοτοποδηλάτου "Σκούτερ",την Παρασκευή 2 Οκτώβρη (8.30 μμ). Το σχετικό κουπόνι θα διανέμεται στα διόδια και θα διατίθεται στη Γραμματεία του 27ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ