Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
"Πολυφωνικός" πολιτισμός

Με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους πολλούς μάς ταξιδεύουν, μέχρι και την Κυριακή, οι εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή",στα Ιλίσια. Διαδρομές μελωδικές, χορευτικά δρώμενα, αφιερώματα και εκλεκτοί ξένοι προσκεκλημένοι εγγυώνται ξεχωριστές βραδιές. Σήμερα, λοιπόν, ο Μίλτος Πασχαλίδης (9μ.μ.), η Αφροδίτη Μάνου (10μ.μ.) και οι "Πυξ Λαξ" (11μ.μ.) ανεβαίνουν στην Κεντρική Εξέδρα του Φεστιβάλ για να διηγηθούν τραγούδια αγαπημένα. Λίγο νωρίτερα (8μ.μ.) το Συγκρότημα Συνδικάτων της Δανίας "Κόκκινα Πνευστά",κομίζει επαναστατική πνοή με πολιτικά τραγούδια. Ροκ διαδρομές, στις 9.30 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή, όπου εμφανίζονται ο Μανώλης Φάμελλος με τους "Ποδηλάτες" και στις 11 μ.μ. τα "Υπόγεια Ρεύματα".Το αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου (11 μ.μ.) δεσπόζει στο Λαϊκό Στέκι. Σε τραγούδια που σημάδεψε με τη φωνή της, θα ερμηνεύσουν: Αντώνης Παπαϊωάννου, Αρετή Μπέλλου και Στέλιος Βαμβακάρης.Στο ίδιο χώρο, στις 9 μ.μ., η Γιώτα Βέη μας μυεί στην παραδοσιακή μουσική. Ενώ, ακολουθούν (10 μ.μ.) οι "Αρχοντες".

Στο Χώρο Τέχνης και Δημιουργίας, στις 8 μ.μ., θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγου μεταναστών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για το καυτό θέμα της καλλιτεχνικής παιδείας (9μ.μ.). Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων και στον ίδιο χώρο, στις 10μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωγράφο - χαράκτρια Κατερίνα Χαριάτη.Ακολουθεί το Κουαρτέτο Πνευστών.

Αύριο, δύο φωνές που έχουν συνδεθεί με το πολιτικό τραγούδι, η Μαρία Δημητριάδη και ο Γιάννης Θωμόπουλος,ανοίγουν το πρόγραμ.μ.α της Κεντρικής Εξέδρας (8μ.μ.). Στις 10 μ.μ., ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παίρνει τη σκυτάλη. Και στις 11.30 μ.μ., κοντά μας θα είναι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Παντελής Θαλασσινός.Το Κουβανέζικο συγκρότημα μας ταξιδεύει σε ήχους της χώρας του (10μ.μ.), στη Μουσική Σκηνή, ενώ στις 11 ακολουθεί συναυλία με τον Κώστα Μάντζιο.Δημοτικό τραγούδι και χοροί, στις 8 μ.μ., στο Λαϊκό Στέκι, από το Σύλλογο Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών. Ενώ ακολουθούν συγγενή ακούσματα από τον Λάκη Χαλκιά (10μ.μ.) και στις 11.30μ.μ., λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από τον Βαγγέλη Κορακάκη.Στο Χώρο Τέχνης και Δημιουργίας, στις 7.30 μ.μ., Παραδοσιακή μουσική. Στις 10μ.μ. συναυλία με τον Στέφανο Ψαραδάκο και στις 11, με την "Παλιά Ρεζέρβα".

Η Μουσική Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με τους Μανώλη Μητσιά, Μαρία Φαραντούρη, Σωτηρία Λεονάρδου και Μαρία Δημητριάδη,ερμηνεύουν τραγούδια του συνθέτη, στην Κεντρική Εξέδρα, την Κυριακή (9μ.μ.). Ακολουθεί, στις 10μ.μ. η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα.Το απόγευμα (7.15μ.μ.), στον ίδιο χώρο, Πολυφωνικά της Ηπείρου από το Συγκρότημα "Χαονία". Ροκ από τους "Βάντε Ρετρό",στις 7μ.μ., στη Μουσική Σκηνή, στις 9μ.μ., μουσική παράσταση με τους Χ. Αργυροπούλου και Ν. Τουλιάτο,στις 10μ.μ., συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.Στο Λαϊκό Στέκι, το πρόγραμ.μ.α αρχίζει (7 μ.μ.) με τη μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς "Η Ευγερος",στις 9 μ.μ. η Αναστασία Μουτσάτσου και στις 10.30μ.μ. ο Μπάμπης Τσέρτος.Τζαζ, έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακή μουσική συναντώνται στο Χώρο Τέχνης και Δημιουργίας από τις 7, 9.30 και 10.30, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ