Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Νέες σελίδες στην ιστορία της επαναστατικής νεολαίας

Κάλεσμα συμπαράταξης σ' όλους όσοι δεν εξαργύρωσαν τη θητεία τους στις γραμμές μας με τη θαλπωρή της εξουσίας και του βολέματος. Μπροστά μας οι νεολαιίστικοι αγώνες, η μάχη των εκλογών, η συγκρότηση του Μετώπου. Μπροστά μας το μέλλον, ο σοσιαλισμός

"Το κάλεσμα του ΚΚΕ, σήμερα, είναι πρόσκληση λαϊκής συσπείρωσης, για να μην επιτρέψουμε νέα κατρακύλα, να δυσκολέψουμε την υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση στη δύναμη του λαού μας και της νεολαίας, να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο και να γίνουν κύριοι της τύχης τους". Αυτό τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, στην ομιλία του, στο 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, μπροστά σε χιλιάδες νέους και νέες, σε χιλιάδες απλούς ανθρώπους του μόχθου, που δε βολεύονται στη σημερινή πραγματικότητα. "Χρειάζεται απάντηση, συνέχισε ο Νίκος Σοφιανός, την οποία καθένας πρέπει να δώσει, στην άποψη που λέει "δε βγαίνει τίποτα"..., παίρνοντας θέση σήμερα στο λαϊκό μέτωπο που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".

Αναφερόμενος στην επικείμενη μεγάλη πολιτική αναμέτρηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί "οι δικοί μας συνδυασμοί είναι ψηφοδέλτια λαϊκής αγωνιστικής αντεπίθεσης όλων αυτών που υποστηρίζουν τη συσπείρωση των λαϊκών - ριζοσπαστικών δυνάμεων, μακριά από συναλλαγές και ύποπτα αλισβερίσια".

"Αυτό το κάλεσμα συμπαράταξης το απευθύνουμε ιδιαίτερα στους χιλιάδες που πέρασαν από τις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Σ' όλους αυτούς που δεν εξαργύρωσαν τη θητεία τους στις γραμμές μας με τη θαλπωρή της εξουσίας και του βολέματος. Σ' όλους αυτούς, και είναι πάρα πολλοί, που περιμένουν, κρατούν τις αντιρρήσεις τους, μα είμαστε σίγουροι πως βλέπουν ότι σ' αυτή τη μάχη η θέση τους βρίσκεται με τις λαϊκές δυνάμεις, που έχουν τη θέληση και την τόλμη να συγκρουστούν". Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ