Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κλιμακώνεται η υπονόμευση της ΣΟΦΤΕΞ

Την ώρα που τα περιθώρια της επιχείρησης στενεύουν όλο και περισσότερο, οι κυβερνώντες συνεχίζουν τις... διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημά της σε πολυεθνικές

Σταθερά προσανατολισμένη στο ρόλο του υπονομευτή της ΣΟΦΤΕΞ παραμένει η κυβέρνηση, που αντί να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημά της στην αμερικανική κοινοπραξία ΛΟΚΡΙΤΣ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι διαπραγματεύσεις, που άρχισαν χτες και δεν ολοκληρώθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη "Φορθ Τζέιμς" της οποίας η εγγυητική επιστολή λήγει σήμερα, κι όλα αυτά αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον της επιχείρησης και αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να... "ξεφορτωθεί" με οποιοδήποτε τρόπο και την επιχείρηση και τους 1.600 εργαζόμενους.

Το σίγουρο πάντως είναι και έχει ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση ότι τις αμέσως επόμενες μέρες πρέπει να φύγουν από τη ΣΟΦΤΕΞ "οικειοθελώς" ή μη, 400 εργαζόμενοι (αφού έτσι απαιτεί η "Λόκριτς"), αριθμός που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά αν η κυβέρνηση υποκύψει σε πιέσεις των υποψηφίων αγοραστών, που πιθανά να εκβιάσουν μεγαλύτερη μείωση.

Με το δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της οποίας οι πρώτες ύλες αρκούν για λίγες μέρες λειτουργίας, αλλά και με σκεπτικό ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τη "Λόκριτς" και οι νέες που θα ξεκινήσουν με τη "Φορθ Τζέιμς" διαρκέσουν όσο και αυτές με τη "Λόκριτς", το σίγουρο είναι ότι δε θα υπάρχει ΣΟΦΤΕΞ και είναι πιθανό, να επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι αμέσως μετά τις εκλογές η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ