Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο λαός έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης
  • Μεγάλη συγκέντρωση της ΝΑΣ χτες, στην πλατεία Κάνιγγος με αγωνιστικό παλμό και πάθος.
  • Διαδήλωση υπέρ των αγωνιστικών συνδυασμών και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκφραστών της

Στις 11 Οκτώβρη, η Αθήνα και ο Πειραιάς, ψηφίζουν αντεπίθεση. Ψηφίζουν "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ). Γιατί "ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε χτες, στην παναθηναϊκή συγκέντρωση της ΝΑΣ, στην πλατεία Κάνιγγος. Ηταν η πεποίθηση που πρέπει και θα εκφραστεί και μέσα από την κάλπη των ερχόμενων εκλογών.

Νέοι, συνταξιούχοι, εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αντιστασιακοί, άνθρωποι των Γραμμάτων, όλοι όσοι βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, έστειλαν χτες το ξεκάθαρο μήνυμα πως "δεν πάει άλλο".Πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους, των δικαιωμάτων και των νέων κατακτήσεών τους, στα χέρια τους. Και ξέρουν πως στον αγώνα αυτό, δεν είναι μόνοι τους. Είναι δίπλα τους, και μπροστάρης πολλές φορές, η ΝΑΣ και το κόμμα που τη στηρίζει, το ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του οποίου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

"Δεν πάει άλλο", λοιπόν... Το "είπαν" με την πλατιά συμμετοχή τους στη χτεσινή συγκέντρωση, με τα δυνατά συνθήματα κατά της "νέας τάξης πραγμάτων" και των υποστηρικτών της, με τις υψωμένες γροθιές ενάντια στην "ακρίβεια, στην ανεργία και στον αυταρχισμό", με τα πανό που έκαναν λόγο για ελπίδα και προοπτική. Για έναν άλλο δρόμο, μια άλλη κοινωνία σε όφελος των πολλών.

Το "είπαν" με το παρατεταμένο χειροκρότημα απέναντι στους ομιλητές της συγκέντρωσης, Σπύρο Χαλβατζή και Θεοχάρη Παπαμάργαρη,που κάλεσαν σε συστράτευση και κοινό αγώνα για μια αγωνιστική, διεκδικητική Αυτοδιοίκηση, συμπαραστάτη στις αγωνίες και στα προβλήματα του λαού.

Ενα χειροκρότημα που ήχησε δυνατά και όταν στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,κάνοντας σαφές πως "απέναντί μας έχουμε το κεφάλαιο, τους πολιτικούς εκπροσώπους και τους ανθρώπους εκείνους που αναζητούν ρόλο επιστάτη των συμφερόντων της ολιγαρχίας". Πως "από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι εμείς ή όλοι εσείς - γιατί εμείς είμαστε εσείς. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι που ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιλογές μας, θέλουμε να αντιδράσουμε στην απάνθρωπη κατάσταση πραγμάτων και να την ανατρέψουμε".

Ο ίδιος τόνισε στο χαιρετισμό του πως "η επίθεση που αντιμετωπίζει ο λαός από το μεγάλο κεφάλαιο, δεν περιορίζεται μόνον στο βιοτικό του επίπεδο. Επεκτείνεται σε όλες τις λαϊκές κατακτήσεις, όπως τα εργατικά δικαιώματα και η κοινωνική πρόνοια. Αγγίζει ακόμα και τα δημόσια αγαθά, δηλαδή το κεφάλαιο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ιδιοποιείται, κλέβει από την πόλη και τους ανθρώπους, τον δημόσιο χώρο, το περιβάλλον, την ίδια την ουσία και το νόημα της ζωής". Και κατέληξε πως "στον δύσκολο αγώνα που έχουμε να κάνουμε, η Αριστερά έχει το βάρος της ευθύνης της πρωτοπορίας. Εχει να δώσει στον αγώνα όχι μόνο την αγωνιστικότητα και την αυτοθυσία της, αλλά και κάτι περισσότερο: Την ανάταση, το πλάτεμα της καρδιάς και της ψυχής που είναι το γνώρισμα των αριστερών ανθρώπων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε οι επίγονοι της Εθνικής Αντίστασης"..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αλλαγής (2006-10-20 00:00:00.0)
«Τολμήστε το βήμα» (2006-10-13 00:00:00.0)
Στην Αθήνα, την Τετάρτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση (2006-10-08 00:00:00.0)
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ (2006-10-01 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο μάχης στην τελική ευθεία (2006-09-29 00:00:00.0)
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας! (2006-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ