Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Μονόδρομος η ριζοσπαστική λαϊκή συσπείρωση

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού "Συσπείρωση Τριπολιτών", Κώστα Γεωργακόπουλο

- Ηγείστε ενός πλατιού ψηφοδελτίου. Ποια είναι η σύνθεσή του και πώς προέκυψε;

- Ο συνδυασμός ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ είναι το επιστέγασμα θετικών διεργασιών που συντελούνται στο λαό. Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται καθημερινά στο μαζικό λαϊκό κίνημα και που είχαν ή έχουν εκλεγεί σε θέσεις ευθύνης. Κάτι ανάλογο έχει προηγηθεί στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το Συντονιστικό Οργανο των Εργατικών Κέντρων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Το συνδυασμό μας στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και ομάδες πολιτών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την ΠΟΛ.ΑΝ.

-Τι ανάγκες έρχεται να καλύψει στην περιοχή το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο; Ποιες οι προοπτικές της Κίνησης;

- Καλύπτει την ανάγκη συσπείρωσης και κοινής δράσης των λαϊκών, ριζοσπαστικών δυνάμεων, για να αποκρουστεί η επίθεση που σήμερα δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι, η νεολαία και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να ανακοπεί αυτή η πορεία, να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Ειδικότερα για την ΤΑ, να μη μετατραπούν οι δήμοι και οι νομαρχίες σε επιχείρηση που πρέπει να πουλάει τα πάντα, να μην καταντήσει κανάλι πελατειακών σχέσεων και μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της ΕΕ.

- Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής; Και ποια ήταν η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντί τους;

- Ο Νομός Αρκαδίας, η Τρίπολη, βιώνει δραματικά τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Η λιτότητα για τους εργαζόμενους και η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος έχουν επιπτώσεις όχι μόνο γι' αυτά τα στρώματα αλλά και για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους. Η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η αβεβαιότητα για το μέλλον εντείνεται αφού ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, το ΙΓΜΕ καταργείται, ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ συρρικνώνονται, η ΔΕΗ μπήκε σε τροχιά ξεπουλήματος.

Αυτά τα γενικότερα, συνδυασμένα με τα οξυμένα τοπικά προβλήματα (ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας, έλλειψη προνοιακής και κοινωνικής μέριμνας) οξύνουν παραπέρα αυτή την κατάσταση.

Η πλειοψηφία, που πρόσκειται στη ΝΔ, και η μειοψηφία, που πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, ασχολούνται μόνο με φιέστες και με ρουσφέτια παντός είδους. Δεν είχαν καμία ενασχόληση με τα πιο πάνω προβλήματα, αντίθετα, έβαλαν και βάζουν πλάτη να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική.

-Ποια η πρόταση της παράταξής σας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων;

- Παλεύουμε για μια Αυτοδιοίκηση - όργανο των πολιτών της Τρίπολης. Για έναν δήμο που μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς θα παλέψουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να χορηγήσει τους αναγκαίους πόρους ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

-Ποιο το μήνυμα των φετινών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών;

- Το μήνυμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είναι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, η γενικότερη αλλά και με το δημοτικό κατεστημένο στην Τρίπολη. Το μήνυμα είναι ότι η ριζοσπαστική λαϊκή συσπείρωση, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ, είναι μονόδρομος. Είναι η μοναδική διέξοδος προς όφελος των δημοτών για το καλό της πόλης.

- Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι δημότες σε αυτές τις εκλογές;

- Οι δημότες σε αυτές τις εκλογές μπορούν και πρέπει να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και τη στάση συναίνεσης που ακολουθούν οι άλλες δυνάμεις. Ακόμα μπορεί και πρέπει να ανατρέψουν το δημοτικό κατεστημένο στην Τρίπολη, να αναδείξουν τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ πλειοψηφία για να έχουμε έναν δήμο συμπαραστάτη του πολίτη, μαχητή του δίκιου και των δικαιωμάτων του λαού.

-Τι μέλλει γενέσθαι για την Κίνησή σας την επόμενη μέρα των εκλογών;

- Εχουμε δεσμευτεί και δημόσια στο λαό της Τρίπολης ότι αυτή την κοινή πορεία και δράση θα τη συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον απλό πολίτη και γι' αυτό χρειάζεται αγώνας και κοινή δράση των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Κ. Π


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ