Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
33η Ολυμπιάδα

Η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ομάδας Ανδρών (β' μέρος)

Συνεχίζουμε σήμερα τη συνέντευξη Τύπου της ΕΣΟ για τις εθνικές μας ομάδες, που έγινε στις 25.9.98 στο "Εσπέρια" και που όπως αναφέραμε έλειπε όλο το ΔΣ της ΕΣΟ και η Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνέντευξης ήταν η παρουσίαση της εταιρίας "Financial Services" που ανέλαβε τη "χορηγία" μόνο της ανδρικής ομάδας για 50 μέρες, χωρίς να εξηγούν το ύψος του ποσού της "χορηγίας", καθώς επίσης και το γενικό ερώτημα, γιατί απουσίαζε από τη συνέντευξη η Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν βοηθάει την παγκόσμια διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος η τόσο συχνή διεξαγωγή της Ολυμπιάδας στη Ρωσία, (1994 Μόσχα - 1996 Ερεβαν - 1998 Καλμουχία), από τον Καλμούχο πρόεδρο και πρόεδρο της FIDE Κιρσάν Ιλουμτζίνοβ, καθώς επίσης για το ότι υπάρχουν ξένα δημοσιεύματα (και ελληνικά) που παρουσιάζουν τον Ιλουμτζίνοβ, συμμετέχοντα ή αναμεμειγμένο σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, σε αδικήματα, σε πυρπολήσεις κατοικιών "αντιπάλων" και στη δολοφονία Καλμούχας δημοσιογράφου, ο επί των Δημοσίων Σχέσεων της ΕΣΟ κ. Θ. Τσομπαρτζόγλου, απάντησε για τη δεύτερη ερώτηση ότι δεν είναι του παρόντος θέματος συζήτησης, ενώ για την πρώτη είπε ότι ο Ιλουμτζίνοβ,θέλει να προβληθεί προσωπικά, γιατί εκτός από την Καλμουχία, διεκδικεί τώρα και την προεδρία της Ρωσίας, του Μπ. Γιέλτσιν και έτσι βάζει το χέρι του στην τσέπη (!) και χρηματοδοτεί Ολυμπιάδες, μεγάλα διεθνή τουρνουά καθώς και το Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα που θα γίνει αργότερα στο Λας Βέγκας με συνολικά χρηματικά έπαθλα 5.000.000 δολαρίων..!

Θετικές ήταν οι τοποθετήσεις του προπονητή της Εθνικής G. M. Σπύρου Σκέμπρη, που εξήγησε τη διαδικασία της επιλογής των παικτών της Εθνικής. Επισήμανε - καθώς και ο G.M. Γιάννης Νικολαϊδης - τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΕΣΟ απέναντι στα εκάστοτε μέλη των εθνικών ομάδων και γενικά των ισχυρών G.M. και Ι.Μ. που συχνά δεν έχουν έστω ένα αεροπορικό εισιτήριο για να συμμετάσχουν σε αγώνες στο εξωτερικό κλπ. Επίσης, ο Κερκυραίος G.M., υπογράμμισε ότι η ομάδα των ανδρών θα αγωνιστεί με σθένος για την Ελλάδα και έχουν στόχο την 17η - 15η θέση ανάμεσα σε 112 χώρες που έχουν αρχικά δηλώσει συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ