Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα μοντέλα για όλα τα γούστα

Με σημαιοστολισμούς και παράτες γιορτάζονται τα 100 χρόνια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με κορυφαία εκδήλωση το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Το φετινό σόου δε στηρίζεται στα πρωτότυπα και τα πειραματικά μοντέλα, αλλά σε πολλά "γήινα" αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα.

Η επίθεση στην αγορά των μικρών είναι πολυμέτωπη και είναι σαφές πλέον, ότι η εποχή που τα μίνι αποτελούσαν το φτωχό "συγγενή" στις συνειδήσεις των σχεδιαστών είναι παρελθόν. Το Toyota Yaris, διά χειρός Ελληνα ντιζάινερ, είναι ευρωπαϊκό προϊόν ιαπωνικής ποιότητας, με ένα δυνατό κινητήρα 1.000 κ.εκ. 65 ίππων και καλή εκμετάλλευση χώρων.

Στον τομέα των πολυμορφικών, που συνδυάζουν όμως ΙΧ και επαγγελματικό η FIAT προτείνει το Multipla. Δύο σειρές τριθέσιων καθισμάτων, χώρος αποσκευών 1.200 λίτρα, αν αφαιρεθούν οι πίσω θέσεις και εμφάνιση που προκαλεί...

Η Citroen προτείνει το Xsara ενός όγκου, και μια σύγχρονη συνέχεια του 2CV με κωδικό C3. Το νέο Ντεσεβό του 2000 θα στηρίζεται στο πάτωμα του Πεζό 206, που παρουσιάστηκε με αγωνιστικά, καλοκαιρινά και εκτός δρόμου "ρούχα". Η Citroen μετάλλαξε και το Xsara σε πολυμορφικό, που δανείστηκε το όνομα του διάσημου ζωγράφου Πικάσο.

Η Renault έχει το νέο Clio, αλλά αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Vel Satis, που αποτελεί τη μελλοντική πρόταση της εταιρίας για ένα "διαστημικό" κουπέ, με το τιμόνι στο κέντρο του ταμπλό.

Η Alfa Romeo εντυπωσιάζει με τη ναυαρχίδα της, την 166 που συνδυάζει πολυτέλεια και σπορτίβ αίσθηση.

Η Audi με το ΤΤ κλέβει τις καρδιές των γρήγορων με το πρωτοποριακό σχήμα και τους 185 ή 225 ίππους από 1.800 κ.εκ.

Για τους γρήγορους φίλους της BMW παρουσιάζεται το Μ5. Για τα μεγάλα η Hiundai απαντά Sonata, αλλά και XG με κινητήρες 2,5 και 3,0 λίτρων.

Η Opel ανανέωσε το Frontera, έβαλε "ουρά" στο Astra, και αντιμετωπίζει το μέλλον με το Zafira.

Η Lancia βλέπει το αύριο φουτουριστικά και επιμένει ελληνικά, αφού το ονομάζει Dialogoς.

Διαστημικό αυτοκίνητο το Space Star της Mitsubishi.

Η Φολκσβάγκεν ξέχασε οριστικά το συντηρητικό της προφίλ. Με Lupo, Bora και το νέο Beetle να φέρει την κληρονομιά του σκαραβαίου σε ένα αμάξωμα του μέλλοντος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ