Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1
Νίκη - μισός τίτλος για Χάκινεν - Μακλάρεν

Ο τελευταίος αγώνας θα αναδείξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. Το γκραν πρι του Λουξεμβούργου, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ ο Χάκινεν πήρε τη νίκη απογοητεύοντας όσους πίστευαν ότι έφθασε επιτέλους η ώρα της Φεράρι.

Οι Σουμάχερ και Ιρβάιν ξεκίνησαν τον αγώνα με τις δύο Φεράρι να κάνουν το ένα - δύο. Ο Χάκινεν όμως κατάφερε να περάσει τον Ιρβάιν μόλις στον 4ο γύρο, και άρχισε να πλησιάζει τον Σουμάχερ.

Στον 25ο γύρο ο Σουμάχερ μπήκε στα πιτς, ο Χάκινεν στον 28ο γύρο έκανε το ίδιο, και σε έκπληξη όλων βρέθηκε να προηγείται αφού ο Γερμανός είχε καθυστερήσει στην κίνηση.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Χάκινεν κράτησε το κεφάλι, ο Σουμάχερ τον κυνήγησε, αλλά μάλλον νωρίς κατάλαβε ότι δε θα τα κατάφερνε. Τα πιτ - στοπ πήγαν μια χαρά για τη Μακλάρεν, και έτσι το τρικ της Φεράρι που της είχε χαρίσει τη νίκη στο προηγούμενο γκραν - πρι δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο Κούλθαρντ πήρε την τρίτη θέση και έτσι η Μακλάρεν απέκτησε μια διαφορά 15 βαθμών από τη Φεράρι, που τσίμπησε και από την τέταρτη θέση του Ιρβάιν. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Φρέντσεν και Φιζικέλα...

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, 1η Νοέμβρη στη Σουζούκα, ο Χάκινεν που έχει διαφορά 4 βαθμών από τον Σουμάχερ, χρειάζεται μια δεύτερη θέση για να στεφθεί πρωταθλητής. Αυτό σημαίνει ότι ο Σουμάχερ χρειάζεται εκτός από τη νίκη και τη βοήθεια του Θεού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ