Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Αντιλαϊκά "αλισβερίσια" ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι υποψήφιοι "αντίπαλοι" δήμαρχοι και νομάρχες των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων στο Νομό Βοιωτίας όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών και προχωρούν πλέον φανερά σε ύποπτα αλισβερίσια και συναλλαγές προκειμένου να στηρίξουν και να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ,τις τελευταίες μέρες ο λαός της Βοιωτίας και ιδιαίτερα της Θήβας έγινε μάρτυρας μιας κατάστασης, που δεν έχει ξαναγίνει στα πολιτικά χρονικά του τόπου. "Είδαμε τον εκλεκτό της αντιλαϊκής κυβέρνησης υποψήφιο δήμαρχο Θήβας Γιώργο Κατσιμπάρδη - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - να λιβανίζει τη μια μέρα τον υποψήφιο νομάρχη, επίσης εκλεκτό της αντιλαϊκής τους κυβέρνησης, Γιάννη Σταμούλη, και την άλλη μέρα να κάνει τεμενάδες στον άλλο υποψήφιο νομάρχη, εκλεκτό ΣΥΝεταίρο της κυβερνητικής πολιτικής, Κώστα Κουρκούτη. Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια του λαού της Θήβας, στις συγκεντρώσεις των δύο - υποτίθεται - "αντιπάλων"!".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ τονίζονται τα παρακάτω: "Λαέ της Βοιωτίας. Ξέρεις πολύ καλά πλέον από τόσα χρόνια κοροϊδίας και απάτης των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής, που καθημερινά φορτώνει νέα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς και συνταξιούχους, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, αφήνοντας ανενόχλητη την πλουτοκρατία του τόπου και τις πολυεθνικές να θησαυρίζουν, ρουφώντας το αίμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τώρα έχουν αποκαλυφθεί σε όλο τους το μεγαλείο οι συναλλαγές και οι συμφωνίες "κυρίων" να αλληλοψηφιστούν με στόχο να παραμείνουν οι καρέκλες στα ίδια πρόσωπα, για να μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι το μεγάλο φαγοπότι".

"Ο λαός της Βοιωτίας δε θα επιτρέψει αυτή τη φορά να υποκλέψουν την ψήφο του οι διάφοροι Σταμούληδες και Κουρκούτηδες, ούτε οι διάφοροι Παλαιολόγοι και Κατσιμπάρδηδες", υπογραμμίζει η ΝΕ Βοιωτίας και συνεχίζει: "Ολοι αυτοί, μαζί με τους άλλους υποψήφιους που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει και που ταυτόχρονα τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν στην πραγματικότητα τις ίδιες πολιτικές με τους παραπάνω, δεν αποτελούν λύση για τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Δεν προσφέρουν διέξοδο αγωνιστική, διεκδικητική, που να φέρνει στο προσκήνιο τον ίδιο το λαό. Γι' αυτό και ο λαός της Θήβας, της Λιβαδειάς, του συνόλου της Βοιωτίας, θα στηρίξει και θα ψηφίσει μαζικά τους συνδυασμούς της νίκης, που εγγυώνται αντίσταση και αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, που εγγυώνται την αποκάλυψη όλων των παρανομιών και των προκλητικών σκανδάλων, που εγγυώνται κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων, που εγγυώνται ότι θα βρίσκονται κάθε ώρα και κάθε στιγμή στο πλευρό του απλού εργαζόμενου, του άνεργου, της γυναίκας, του νέου, του συνταξιούχου, του επαγγελματία, του Βοιωτού αγρότη".

Η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ καλεί στην ανακοίνωσή της το λαό να αντισταθεί, ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις και απόψεις, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις.

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ,τους καλεί να δώσουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις μεθοδεύσεις των διαφόρων κυβερνητικών και κομματικών ομάδων, που παίζουν ύποπτα αντιλαϊκά παιχνίδια πάνω στις πλάτες τους.

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,τους καλεί να αντισταθούν στην κοροϊδία της υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που τους έχουν οδηγήσει οι επιλογές της ηγεσίας αυτού του κόμματος."Μη χαραμίζετε την ψήφο σας στους διάφορους Κατσιμπάρδηδες που θα την εξαργυρώσουν στο νομαρχιακό επίπεδο με ψήφο ουσιαστικά υπέρ του Σταμούλη. Γιατί σήμερα πλέον όλοι στη Βοιωτία γνωρίζουν ότι η ψήφος στον Κουρκούτη στις νομαρχιακές εκλογές πηγαίνει κατευθείαν και καταμετριέται στις ψήφους του Σταμούλη και του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει συγκεκριμένα.

Τέλος, η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ καλεί όλους "στη μάχη για να δώσουμε μια μεγάλη νίκη την ερχόμενη Κυριακή στους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Βοιωτίας" και συγκεκριμένα:

  • Στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" με υποψήφιο νομάρχη τον δικηγόρο Λουκά Λιάκο.
  • Στη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θήβας" με υποψήφια δήμαρχο την παιδίατρο Βάσω Γκιόκα.
  • Στη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Λιβαδειάς" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γκικόπουλο.

"Σε όλους τους δήμους ψηφίζουμε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της λαϊκής συμπαράταξης",καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ