Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΟΧΙ στους τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας

"To ενδιαφέρον της ΝΑΣΘ για την Κοινότητα Πεύκων δεν είναι μόνο προεκλογικό. Την τετραετία που πέρασε, σαν νομαρχιακός σύμβουλος, επισκέφθηκα επανειλημμένα την κοινότητα και ενημερώθηκα για τα προβλήματά της", τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ Μιχάλης Σπυριδάκης,σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Πεύκων" (Ρετζίκι), με υποψήφιο τον Γιάννη Ζιώγα.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, τόσο από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική και τις επιπτώσεις της στη ζωή των εργαζομένων, όσο και από την όξυνση των προβλημάτων που αφορούν το νομό. Ο νομάρχης και η πλειοψηφία του ΝΣ, υπογράμμισε ο Μιχ. Σπυριδάκης, συμπεριφέρθηκαν κυριολεκτικά σαν τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας, σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι, που δε διεκδίκησαν αγωνιστικά τίποτα και δεν ανέπτυξαν οποιαδήποτε πρωτοβουλία έργων ανάπτυξης του νομού που έχει ανάγκη ο τόπος. Αλλά και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, παρατήρησε, αν και τυπικά ήταν αντιπολίτευση, με τη στάση της καταγράφτηκε δικαιολογημένα σαν συμπολίτευση της πλειοψηφίας. Η μοναδική φωνή πραγματικής αντιπολίτευσης, κατέληξε ο Μιχ. Σπυριδάκης, αντιπολίτευσης, που είχε σαν κύριο στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ήταν αυτή της ΝΑΣΘ. Γι' αυτό και οι πολίτες που επιθυμούν μια άλλη πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν άλλη επιλογή από την αποφασιστική ενίσχυση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της παράταξης.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Πεύκων, Γιάννης Ζιώγας, τόνισε ότι οι συνδυασμοί που παρουσιάζονται σαν δήθεν ανεξάρτητοι και άχρωμοι ανήκουν, στην ουσία, στο γκρίζο χρώμα των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πρόοδο και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τα λαϊκά προβλήματα και τον αγώνα για τη λύση τους, υπογράμμισε ο Γιάννης Ζιώγας. Δε βλέπουμε τον κοινοτάρχη σαν πρόεδρο - εργολάβο, αλλά σαν αγωνιστή, υπερασπιστή των δικαιωμάτων των δημοτών και του αυτόνομου ρόλου και λαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ.

Η παράταξή μας, συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος Πεύκων, αποτελεί συνέχεια της αγωνιστικής αριστεράς, που μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, για δεκαετίες ολόκληρες, και πριν και μετά το 1974, έβαλαν τη σφραγίδα τους στην ΤΑ και τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες που έγιναν στα πλαίσια του θεσμού.

"Εμείς είμαστε η παράταξη του αγώνα, της θυσίας και της προσφοράς", κατέληξε και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μεταφέρουν το μήνυμα του συνδυασμού πόρτα - πόρτα και να ενεργοποιήσουν όλους όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα της παράταξης, στη μάχη για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ