Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Καταδικάστε την αντεργατική πολιτική

Στο εργοτάξιο του μετρό στο "Φιξ" περιόδευσαν χτες ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης

Την ανάγκη καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, και μέσα από την κάλπη, επισήμαναν οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα, της ΝΑΣ, κατά τη χτεσινή τους περιοδεία στο εργοτάξιο του μετρό, στο "Φιξ".

Είναι ανάγκη - τόνισαν χαρακτηριστικά - η κυρίαρχη αντίληψη να βγει πιο "χλωμή" από την κάλπη, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να βάλει "νερό στο κρασί της". Διαφορετικά, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση θα προβεί σε περισσότερο βίαιες επιθέσεις κατά των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αλλωστε και οι εργαζόμενοι στο μετρό, "μετρούν" μέχρι στιγμής 1.100 περίπου απολύσεις συναδέλφων τους και συνεχείς καθυστερήσεις στο έργο.

Στο σημείο αυτό, ο Σπ. Χαλβατζής, αφού σημείωσε πως στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η ΝΑΣ υποστήριξε την ανάγκη το μετρό να εξυπηρετήσει τον εργαζόμενο, τόνισε: "Κάναμε σαφές πως είναι τελικά ταξική επιλογή, αν το μετρό "πάει" προς τα βόρεια προάστια, για να εξυπηρετήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων, ή προς το Περιστέρι". Σημείωσε επίσης πως η Αυτοδιοίκηση "χρησιμοποιείται" για το πέρασμα αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών και ξεκαθάρισε πως δεν αρκεί απλά να είναι κάποιος αιρετός ικανός διαχειριστής, αλλά και να παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

"Πρέπει η κυβέρνηση να μετρήσει λιγότερους "εκλεκτούς" της", συμπλήρωσε ο Θ. Παπαμάργαρης. Πρέπει αντίθετα να αναδειχτούν μάχιμοι αιρετοί. "Και πριν απ' όλα - συνέχισε - πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι είδους Αυτοδιοίκηση θέλουμε". Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κράτους ή μια Αυτοδιοίκηση διεκδικητική, που θα παλεύει για φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα;". Στο σημείο αυτό ο Θ. Παπαμάργαρης έκανε αναφορά στην "αποκέντρωση", όπως θέλει να αποκαλεί η κυβέρνηση τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, κρατικής ευθύνης, στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους. "Είναι μια πονηριά της κυβέρνησης - τόνισε ο Θ. Παπαμάργαρης - που οδηγεί τελικά σε περισσότερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και σε συρρίκνωση υποδομών και υπηρεσιών".

Η αγωνιστική αντίληψη που είχε η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξαναγεννηθεί - επισήμανε στους εργαζόμενους ο Σπ. Χαλβατζής. Το σάρωμα των εργατικών κατακτήσεων, στο όνομα του "μονόδρομου" της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, πρέπει να σταματήσει. Αλλωστε, όπως υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, μονόδρομοι, στη φύση, στην κοινωνία, στη ζωή δεν υπάρχουν. "Και το 1821 και στην κατοχή και στη δικτατορία μάς μιλούσαν για μονόδρομους", συνέχισε. "Η ιστορία μάς έχει διδάξει πως υπάρχει και άλλος δρόμος: Η ενότητα, η συσπείρωση και ο αγώνας των εργαζομένων, η αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.Γι' αυτό - συνέχισε - σας καλούμε να ψηφίσετε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της ΝΑΣ. Γιατί θα είμαστε - όπως κάναμε και στο παρελθόν - μαζί σας και μετά τις εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ