Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
"Προσυπέγραψαν" το ψηφοδέλτιο της νίκης
  • Ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Ταχυδρομείου
  • Γ. Παττάκης: Η νίκη μας, νίκη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του λαού της Λάρισας

Με την ογκώδη, μαχητική και ενθουσιώδη παρουσία τους στη συγκέντρωση της"Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", την Κυριακή το βράδυ, στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι Λαρισαίοι "προσυπέγραψαν" στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού του υποψήφιου νομάρχη Γιάννη Παττάκη.Μια νίκη που - όπως τόνισε στην ομιλία του ο λαϊκός αγωνιστής Γ. Παττάκης - "θα χρεωθεί, αποκλειστικά, στο λαό του νομού".

Μπροστά στην εξέδρα της πλατείας συγκεντρώθηκε πλήθος Λαρισαίων, από τα χωριά του νομού, τις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης. Ηταν εκεί, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι, που δημιούργησαν κλίμα ενθουσιασμού κι έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στη νίκη της ΝΑΣ, στη νίκη της Αυτοδιοίκησης, στη νίκη του λαού της Λάρισας.

Κι όπως επισήμανε ο Γ. Παττάκης, οι παραβρεθέντες αντιπροσώπευαν όλους τους αγωνιστές της Αυτοδιοίκησης που παλεύουν για την αναβάθμιση του θεσμού, όλους τους αγρότες των "μπλόκων" της Εθνικής οδού, όλους τους ανέργους των κλειστών εργοστασίων της Λάρισας, όλους τους νέους που αγωνίζονται για δουλιά και μόρφωση, όλους τους συνταξιούχους που διεκδικούν αξιοπρεπή σύνταξη για ανθρώπινη ζωή.

Απαντώντας στην αντίληψη που καλλιεργείται από "ψηλά" και υποστηρίζει πως"τίποτα δε γίνεται κι όλοι το ίδιο είναι", ο ομιλητής υπενθύμισε - δείχνοντας τους υποψήφιους συμβούλους της ΝΑΣ, που τον πλαισίωναν στην εξέδρα - τους αγώνες των αγροτών κι άλλων κοινωνικών στρωμάτων, που αναπτύχθηκαν κι έφεραν αποτελέσματα, τονίζοντας πως "τίποτα δε χαρίζεται κι όλα κατακτιούνται με αγώνες".

Οι δύο αντιλήψεις

Αναφερόμενος στις δυο αντιλήψεις που συγκρούονται στις νομαρχιακές εκλογές, ο Γ. Παττάκης υπογράμμισε ότι οι άλλοι τρεις συνδυασμοί επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους, τάζοντας "φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" και διαχωρίζοντας τα λεγόμενα "τοπικά" από τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα."Λένε ψέμματα - είπε - όσοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των κατοίκων του νομού, χωρίς ν' αντιπαλεύουν τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας". Κι αναρωτήθηκε πώς μπορεί ν' αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, χωρίς οι αγρότες να έρθουν σε ρήξη με την ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ, την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Πώς μπορεί ν' αναπτυχθεί η βιομηχανία, χωρίς παρέμβαση του δημόσιου τομέα και τη λήψη μέτρων προστασίας της ντόπιας παραγωγής, χωρίς να μπει φραγμός στην ασυδοσία του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Η αντίληψη των άλλων συνδυασμών - συνέχισε - στην εφαρμογή της σημαίνει Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εντολοδόχος της κρατικής εξουσίας και διαχειριστής της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, χωρίς πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες, "Κερκόπορτα" για να περνούν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, "φορομπήχτης" στις τσέπες των πολιτών, "πλασιέ" ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, "άντρο" ρουσφετιών, "πυροσβέστης" και υπονομευτής των λαϊκών αγώνων.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο πώς εφάρμοσε αυτή την αντίληψη ο νυν και υποψήφιος κυβερνητικός νομάρχης, Γ. Φλώρος,επισήμανε ότι αποδέχτηκε την υποβάθμιση του θεσμού και τον "Καποδίστρια", διακρίθηκε στα "σπορ" των ανέξοδων υποσχέσεων, για όλα και προς όλους, και του ρουσφετιού, δήλωσε εμφαντικά "απών" από τους κοινωνικούς αγώνες, στάθηκε "απέναντι" ακόμα και στους αγώνες των αντιστασιακών, ξεχνώντας πως "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Υπογράμμισε ότι ο κυβερνητικός νομάρχης δεν έχει να παρουσιάσει έργο και υπενθύμισε ότι δεν προχωρούν και δεν ολοκληρώνονται μεγάλα κι αναγκαία έργα, όπως η εκτροπή του Αχελώου, ο ταμιευτήρας της Κάρλας, το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, η κτιριακή υποδομή των σχολείων, η τουριστική αξιοποίηση των παραλίων του νομού, του Ολύμπου και της Οσσας κ. ά.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η παράταξη του υποψήφιου της ΝΔ λειτούργησε ως "συμπολίτευση" στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κι εκείνη του υποψήφιου του ΣΥΝ ως συμπαραστάσης του Γ. Φλώρου,που τώρα φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του "αναχώματος" στο "ρεύμα" της ΝΑΣ, υποστηρίζοντας στο β' γύρο τον κυβερνητικό υποψήφιο κι εξασφαλίζοντας ανταλλάγματα γι' αυτό.

Ψήφος για το συμφέρον του λαού

Παρουσιάζοντας τη διαφορετική αντίληψη της ΝΑΣ και τονίζοντας ότι αυτή δε χωράει στα πλαίσια απλώς μιας διοικητικής μεταρρύθμισης, ο Γ. Παττάκης επισήμανε πως η ΝΑΣ πιστεύει και μάχεται για μια Αυτοδιοίκηση που θ' αγωνίζεται εναντίον της πολιτικής που συρρικνώνει την παραγωγική βάση, "πετάει" στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, στερεί από τη νεολαία το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία, παραδίδει την εθνική ανεξαρτησία στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ."Την ερχόμενη Κυριακή - είπε - οι ψηφοφόροι του νομού μας θα κληθούν να διαλέξουν στην κάλπη ανάμεσα σ' αυτές τις δυο αντιλήψεις και πρακτικές για την Αυτοδιοίκηση κι όλοι γνωρίζουν πως "μετά την αποχώρηση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη μάχη των εκλογών, ο Γ. Παττάκης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η ΝΑΣ ζητάει την ψήφο κάθε ψηφοφόρου, ανεξαρτήτως του κοινωνικού και πολιτικού χώρου όπου ανήκει και υπόσχεται να τιμήσει και ν' αξιοποιήσει κάθε ψήφο προς το συμφέρον του νομού και των κατοίκων του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Ν. Αγγελόπουλος υποψήφιος νομάρχης (2002-06-29 00:00:00.0)
Νικηφόρο ξεκίνημα της μάχης! (2002-04-30 00:00:00.0)
Διεκπεραιωτής κυβερνητικών εντολών ο νομάρχης (2000-02-05 00:00:00.0)
Διακήρυξη αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων (1998-08-26 00:00:00.0)
Υποψήφιος νομάρχης ο Γιάννης Παττάκης (1998-03-06 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση των κοινοτήτων (1997-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ