Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
H Λάρισα "ψήφισε" Τάσο Σκυλλάκο

Μεγάλη συγκέντρωση της "Δημοτικής Συνεργασίας" στην πλατεία Ταχυδρομείου χτες βράδυ

Τάσο Σκυλλάκο "ψήφισε", χτες βράδυ, η Λάρισα. Η ογκώδης και ενθουσιώδης συγκέντρωση της "Δημοτικής Συνεργασίας", στην πλατεία Ταχυδρομείου, έδειξε ότι η πόλη "γυρίζει σελίδα", κλείνοντας τη "θλιβερή παρένθεση" της δημαρχίας Καφφέ και αναδεικνύοντας μια νέα δημοτική αρχή, αξιόπιστη, σοβαρή, αγωνιστική, ικανή.

Ηταν η παρουσία πλήθους ανθρώπων απ' όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, που "πλημμύρισε" το χώρο, μπροστά στην εξέδρα, απ' όπου μίλησε ο Τάσος Σκυλλάκος, που προμηνύει την ερχόμενη μεγάλη νίκη. Ηταν η παρουσία πλήθους νέων, που έδωσαν το δικό τους, νεανικό και μαχητικό, "στίγμα" στη συγκέντρωση, δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού, εκδηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Τάσο Σκυλλάκο και στο ψηφοδέλτιο της "Δημοτικής Συνεργασίας", διαδηλώνοντας την πίστη τους στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον της νεολαίας, στον οποίο θα συμμετέχει μαζί τους και η νέα δημοτική αρχή.

Ο Τάσος Σκυλλάκος ξεκίνησε την ομιλία του, μεταφέροντας το μήνυμα νίκης που βρήκε, σ' όλη την προεκλογική περίοδο, σε κάθε γωνιά της Λάρισας, τονίζοντας ότι οι Λαρισαίοι διαθέτουν πολιτικό κριτήριο και θα στηρίξουν, και με την ψήφο τους, την κοινή προσπάθεια να ξαναγίνει ο δήμος σπίτι των δημοτών, κυψέλη δημιουργίας, στήριγμα και αρωγός των δημοτών και των φορέων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πάλης και των κατοίκων της.

Και εξήγησε πως η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην πραγματικότητα και στα πλεονεκτήματα του συνδυασμού του, έναντι των άλλων. Σε ένα από αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στάθηκε ιδιαιτέρως, αναφέροντας: "Κατορθώσαμε να συγκροτήσουμε τον πιο πλατύ και ενωτικό συνδυασμό στην ιστορία της πόλης. Για πρώτη φορά συναντιούνται, σ' ένα δημοτικό συνδυασμό, τόσοι συμπολίτες που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα ή είναι ανένταχτοι, και καθένας έχει τις πεποιθήσεις του. Για πρώτη φορά, τόσο αξιόλογοι συμπολίτες,με πλούσια δραστηριότητα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, με κύρος, πετυχημένοι στον επαγγελματικό στίβο, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια,συγκροτούν ένα δημοτικό συνδυασμό. Ολους, μας ενώνει η αγάπη για τη Λάρισα, η αγωνία για το μέλλον του λαού μας. Μας ενώνει η θέληση για προσφορά, μας καθοδηγεί η δοκιμασμένη αρχή, ότι χωρίς αγώνες, χωρίς συλλογική προσπάθεια δεν υπάρχει δημιουργία, δεν υπάρχει πρόοδος".

Στη συνέχεια, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις και μη δεσμεύσεις του αγωνιστικού συνδυασμού του, επισημαίνοντας πως δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από πολιτικές που προωθούν τη λογική της κερδοσκοπίας, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγώνων, που θέλουν την Αυτοδιοίκηση εξαρτημένη και ελεγχόμενη από ένα αυταρχικό, συγκεντρωτικό κράτος και όχι στην υπηρεσία του πολίτη. Αντίθετα, δεσμεύεται να διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του λαού, να ενώνει τους δημότες και να στηρίζει τους αγώνες τους, να υπηρετεί την πόλη, τους κατοίκους και το θεσμό.

Διεκδικητικό πρόγραμμα

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο Τ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι αυτό διαμορφώθηκε παίρνοντας υπόψη και την άσχημη οικονομική κατάσταση που δημιούργησε η απερχόμενη δημοτική αρχή,στο δήμο. "Γνωρίζετε - είπε - ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή φορολόγησε βαριά τους Λαρισαίους, διαχειρίστηκε με σπάταλο και αλόγιστο τρόπο τα χρήματα του δήμου, δε διεκδίκησε κονδύλια από το κράτος, έφερε κοντά στη χρεοκοπία το δήμο και πραγματοποίησε μικρότερο έργο, σε σχέση με την προηγούμενη δημοτική αρχή". Κι αντιπαρέβαλε σ' αυτήν την πολιτική το σχέδιο της "Δημοτικής Συνεργασίας" για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, που περιλαμβάνει: Διεκδίκηση από την πολιτεία των παρακρατηθέντων πόρων, επανένταξη των δαπανών του δήμου από μηδενική βάση, νοικοκύρεμα, περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κ.ά.,για να τονίσει ότι "σε καμία περίπτωση δε θα επιβαρύνουμε τους δημότες, δε θα δεχτούμε την επιβολή νέων φόρων, θα "παγώσουμε" τα δημοτικά τέλη για όλη την τετραετία και θα επανεκτιμήσουμε την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ, με στόχο να ανακουφίσουμε τους δημότες".

Στη συνέχεια, ο Τ. Σκυλλάκος αναφέρθηκε σε έργα που χρειάζεται να γίνουν στην πόλη για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως το κυκλοφοριακό,η ζώνη οικιστικού ελέγχου,η αξιοποίηση του Πηνειού και άλλα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα για πολιτιστική και αθλητική αναβάθμιση.Επίσης, αναφέρθηκε στους αγώνες που θα κάνει η νέα δημοτική αρχή, μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της παραγωγικής συρρίκνωσης, της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, υγείας και της πρόνοιας, που προκαλεί η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Μαζί με τη νεολαία

Τέλος, ο Τ. Σκυλλάκος - ανταποκρινόμενος και στο κλίμα νεανικού ενθουσιασμού που διαμορφώθηκε στη συγκέντρωση - απευθυνόμενος στους νέους, αναφέρθηκε στη γνωστή ευαισθησία του συνδυασμού του για τη νέα γενιά, τονίζοντας: "Εμείς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, που γίνεται όλο και ακριβότερη. Γιατί εμείς θέλουμε μια νέα γενιά, που να οραματίζεται, να αμφισβητεί, να δημιουργεί η ίδια το μέλλον της. Γιατί εμείς πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, δεν τους θέλουμε στο περιθώριο, απαθείς, απογοητευμένους, που να αναζητούν ατομικές λύσεις και να οδηγούνται στα αδιέξοδα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη νεολαία, γιατί ξέρουμε ότι έχει όρεξη για το ωραίο, το τίμιο. Ξέρουμε ότι θέλει να ερωτεύεται, να διασκεδάζει, να μορφώνεται, να οραματίζεται, να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ξέρουμε ότι απορρίπτει τη χειραγώγηση, την ασχήμια, τα ρουσφέτια και τον εκβιασμό των συνειδήσεων. Εμείς δεν προσβλέπουμε στην παθητική σας ψήφο. Θέλουμε τη ζωντάνια σας, τη φρεσκάδα σας, την όρεξή σας για τη ζωή, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας για όλους τους κατοίκους της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ