Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Πρώτο πρόβλημα η ανεργία

Δήλωση στο "Ρ" της Ευαγγελίας Μπόγια, υποψήφιας δημάρχου Γρεβενών του συνδιασμού"Συσπείρωση Ενεργών Πολιτών".

"Ανάμεσα στους στόχους μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας", τονίζει η Ευαγγελία Μπόγια, υποψήφια δήμαρχος Γρεβενών, η οποία αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, ιεραρχεί τους στόχους του συνδιασμού και την προώθηση τους. Πιο συγκεκριμένα είπε:

"Τα Γρεβενά είναι μια φτωχή περιοχή, χωρίς εργοστάσια, εκτός από κάποια εργοστάσια ξυλείας, όπου οι γυναίκες δούλευαν από παλιά στη διαλογή. Σήμερα, πολύ λίγες γυναίκες εργάζονται, κυρίως σαν υπάλληλοι, ενώ οι άνεργες είναι το 50% του συνόλου των ανέργων. Τα χωράφια είναι φτωχά και τα βοσκοτόπια λίγα. Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών του οποίου είμαι πρόεδρος εδώ και οκτώ χρόνια, δημιούργησε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, που άλλαξε τη μοίρα των κατοίκων της περιοχής γιατί έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο κέντρο όλου του νομού και δέχεται πολύ κόσμο. Με τη συνένωση των κοινοτήτων συμπεριλαμβάνονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Γρεβενών είκοσι δύο χωριά, κάτι που είναι εγκληματικό, γιατί καλείται ο Δήμος Γρεβενών χωρίς καν δική του υποδομή, να λύσει τα προβλήματά τους. Μια λύση για να βρουν οι γυναίκες απασχόληση στην ύπαιθρο θα ήταν ο αγροτουρισμός σε συνεταιριστική βάση, γιατί ο νομός έχει υπέροχη φύση. Μέσα στην πόλη λειτουργούν έξι - επτά μπαρ με αλλοδαπές, μπαρ που είναι πληγή για την πόλη μας. Χωρίς να θέλω να τραγικοποιήσω τα πράγματα, είναι διαλυτικός παράγοντας της οικογένειας...

Η πολιτιστική ζωή είναι ανύπαρκτη - τώρα μόνο έγινε ένας δημοτικός κινηματογράφος. Υπάρχει ένας σύλλογος, η "Ελπίδα", με μέλη κυρίως γυναίκες που συνεργάζονταν μέχρι σήμερα με τις υπηρεσίες πρόνοιας. Στο ψηφοδέλτιό μας οι γυναίκες είναι περίπου 20,5% και ανάμεσα στους στόχους μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η λύση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ