Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κ. Δαμανάκη είναι "ειλικρινής"

Τελικά το να βγαίνει η κυρία Δαμανάκη στην τηλεόραση είναι απόλαυση. Η τελευταία της παρουσία, ως φιλοξενούμενη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ήταν και άκρως διδακτική (αλήθεια το κανάλι που οι κάμερές του είναι "παντού", εκτός από Αβραμόπουλο και Δαμανάκη, δεν έχει ακόμα εντοπίσει άλλους υποψήφιους στην Αθήνα;). Οπως εκ προοιμίου είπε η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην αναφερθείσα τηλεοπτική εμφάνιση, αυτοί που τελικά θα κρίνουν την εκλογική μάχη για τη δημαρχία, δεν είναι τα γκάλοπ, αλλά οι πολίτες στην κάλπη. Πολύ σωστά. Ας δούμε μερικά από εκείνα που θα πρέπει να κρίνουν οι πολίτες, σε ό,τι αφορά την κ. Δαμανάκη.

***

Η υπόθεση είναι γνωστή με τη διαφήμιση της "φιλάνθρωπης" διάθεσης του κυρίου Αβραμόπουλου, ο οποίος έχει αναρτήσει ένα γιγαντοπανό στο Σύνταγμα για να ενημερώσει... μετριοφρόνως ότι αντί χρημάτων για εκλογικά κιόσκια δίνει τα χρήματαγια τους άστεγους της πόλης (ωραία διαφήμιση να έχεις άστεγους στην πόλη σου, κύριε δήμαρχε). Αλλά το να προβαίνει σε κριτική επί του θέματος η κ. Δαμανάκη είναι, τουλάχιστον, αστείο. Διότι, πρώτον, η κυρία Δαμανάκη δεν ανήκει στους μη συμμετέχοντες σε "φιλανθρωπίες". Πρώτη και καλύτερη είναι και στους τηλε-μαραθώνιους "φιλανθρωπίας" του MEGA, στα"γκαλά" της κυρίας Μαριάνας Βαρδινογιάννη κλπ. κλπ. Δεύτερον, η κυρία Δαμανάκη στηρίζεται από ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που το 1994, διά του τότε πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου είχε τάξει προεκλογικά ότι θα παραχωρήσει στον εκλεκτό του 40 δισ. δραχμές στο Δήμο Αθήνας, εφόσον εκλεγόταν. Αλήθεια, κυρία Δαμανάκη, αν τα σημερινά του κ. Αβραμόπουλου είναι εκτός κανόνων προεκλογικής δεοντολογίας, εκείνα τα προηγούμενα τι ήταν; Η μήπως θεωρείται ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει "αλλάξει" από το προηγούμενο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακουγόταν και αυτό από το στόμα της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Τρίτον, η υποψήφια που ομολογημένα σπαταλά μισό δισ. δραχμές για να προβάλει την υποψηφιότητά της, είναι προκλητικό να ασκεί κριτική για"φτηνές" ή "ακριβές", "θεμιτές" ή "αθέμιτες" προεκλογικές δραστηριότητες.***

Η κυρία Δαμανάκη είπε κι άλλα. Είπε, για παράδειγμα, ότι ρίχνει τα βέλη της κατά της πολιτικής Αβραμόπουλου... Ωραία. Αλλά δεν είπε τίποτα για την πολιτική που παράγει άστεγους. Η διαφήμιση που μιλά για τους άστεγους είναι που την ενοχλεί. Είπε, επίσης, ότι όλοι οι αξιωματούχοι της χώρας προσφέρουν ασυλία στον κ. Αβραμόπουλο. Σωστό. Αραγε, την απασχολεί ότι εκείνοι που τη στηρίζουν έθεσαν σε ασυλία την πολιτική Αβραμόπουλου στην Αθήνα επί μια 4ετία και δε βρίσκουν κανένα λόγο τώρα να θέτουν την ίδια κάτω από τις φτερούγες τους; Μάλλον δεν την ενοχλούν τέτοιες σκέψεις. Είπε κάτι ακόμα ακόμα η κ. Δαμανάκη: "Εμείς είμαστε ειλικρινείς", είπε. Θαυμάσια. Ο λαός της Αθήνας θα το εκτιμήσει (αυτό κι αν θα εκτιμήσει), όταν, εν πλήρη ειλικρινεία, θα τη "μαυρίσει" στις εκλογές.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ