Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ"
Για δήμο στην υπηρεσία του λαού

"Δεσμευόμαστε στο λαό ότι ο δήμος θα συμβάλει στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων, που θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές", τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Χαρχαντής

Κορυφώνεται η εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψήφιων διεκδικητών του Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού. Του δήμου, που βρίσκεται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα εργοστάσια, που έχει δεχτεί εκατοντάδες οικονομικούς πρόσφυγες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, οι οποίοι ακόμη αναζητούν τις ίσες ευκαιρίες στη δουλιά και τη ζωή, που τους έταξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ανεργία, ρύπανση, έλλειψη έργων υποδομής για υγεία, παιδεία, άθληση, είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ζητούν από τους διεκδικητές της δημαρχίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για όσα τους απασχολούν. Οι δήθεν ανεξάρτητοι, και οι "αντάρτες" αποδείχτηκε μέσα στα χρόνια που πέρασαν, πως τελικά είναι εξαρτημένοι από την ίδια πολιτική, της διαχείρισης και της συναλλαγής που διαπνέει την πλειοψηφία της διοίκησης. Είναι συνένοχοι όλοι τους, γιατί δεν πίεσαν τις βιομηχανίες να πάρουν μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, για την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του δήμου, για φοροεπέλαση στους δημότες και στους μικροεπαγγελματίες. Θεσπίστηκε ειδικό τέλος για τα σχολεία (12 δρχ. ανά τετραγωνικό μέτρο) και η φύλαξή τους δόθηκε σε ιδιωτική Αστυνομία, τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο κατά 5% και αντίστοιχα τα τέλη για τους επαγγελματίες 10%. Η πολιτική όμως της ανταποδοτικότητας δεν έφερε και τα αντίστοιχα έργα. Ετσι συνοικίες, όπως η Διαλογή και τα Αμπελάκια, παραμένουν εγκαταλειμμένες δεκαετίες τώρα. Στο συνοικισμό της Διαλογής ακόμη και ο ταχυδρόμος δε χτυπά την πόρτα των σπιτιών. Λίγο πριν το 2000 υπάρχει περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που ο ταχυδρόμος αφήνει την αλληλογραφία στο καφενείο... Ακόμη και η παιδική χαρά είναι πνιγμένη στο χόρτο.

"Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, χρειάζεται Δήμος και ΤΑ που θα έχει άλλο χαρακτήρα. Θα είναι διεκδικητής και αγωνιστής, θα στέκεται δίπλα στο λαό και τα προβλήματά του", είπε ο Γιάννης Χαρχαντής,υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης",και κάλεσε τους δημότες μέσα από την ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, να στηρίξουν το συνδυασμό και να ενισχύσουν έτσι τη μόνη φωνή αντίστασης και πάλης. "Η ΑΔΕΚ πιστεύει ότι ο δήμος πρέπει να παλεύει για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Εμείς δεσμευόμαστε στο λαό ότι η κίνησή μας θα συμβάλλει στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων που θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές. Που θα αντισταθούν στο νέο χαράτσωμα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και θα αγωνιστούν για ανθρώπινο περιβάλλον και συγκοινωνίες, βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για ένα δήμο στην υπηρεσία του λαού και των συμφερόντων του", κατέληξε ο Γ. Χαρχαντής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ