Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ
"Δαγκωτό" στη "Συμπαράταξη"!

Διευρύνεται συνεχώς η επιρροή της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμπαράταξης" Μακρακώμης και η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, στο πλάι του υποψήφιου δημάρχου, Κ. Κρητικού, παρά τις προσπάθειες ψηφοθηρίας και τρομοκράτησης του κρατικού μηχανισμού

"Ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, έχουμε, όμως, ισχυρή, κοινή πεποίθηση ότι η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών, διεκδικώντας καλύτερη ζωή, δικαίωμα στην εργασία, βελτίωση της κοινωνικής ασφάλειας, αναβάθμιση της υγείας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού".

Μ' αυτό το κεντρικό σύνθημα έχει ριχτεί στη μάχη των εκλογών η "Ανεξάρτητη Δημοτική Συμπαράταξη" Μακρακώμης, με επικεφαλής τον Κώστα Κρητικό.Στόχος της ομάδας πολιτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, είναι η στροφή του δήμου, από την "πορεία φθοράς", σε μια διεκδικητική πορεία για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Οπως επισημαίνεται στην εκλογική διακήρυξη, η Συμπαράταξη απευθύνεται και εκφράζεται απ' όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, συσπειρώνοντας στους κόλπους της ανθρώπους του μόχθου, της επιστήμης, ελεύθερους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων κλπ.

"Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση, αντί να διεκδικεί δυναμικά τον πραγματικό της ρόλο, τείνει να μεταβληθεί σε παθητικό αποδέκτη των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και να μετατραπεί σε εξάρτημά της, αναπαράγοντας πρακτικές και διαδικασίες που κρίνονται από όλους μας απαράδεκτες και αποτυχημένες", επισημαίνει στη διακήρυξή της η Συμπαράταξη και προσθέτει: "Στις εκλογές αυτές, πρέπει να επιλεγούν πολιτικές και όχι μόνο πρόσωπα και να καταδειχτεί ότι η όποια κυβερνητική εξουσία δεν αναβαθμίζεται με την επικράτηση των τοπικών κομματαρχών, αλλά με τη δημιουργία μιας προοδευτικής πλειοψηφίας, αποτέλεσμα της λαϊκής συναίνεσης και αλληλεγγύης".

Η Συμπαράταξη καλεί σε συστράτευση κάθε πολίτη, κοινωνική και πολιτική δύναμη, φορέα κλπ., για την ισότιμη διαμόρφωση ενός δεσμευτικού διεκδικητικού προγράμματος - αφετηρία για τη νέα δυναμική πορεία του δήμου.Η τρομοκρατία

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα μετριάσει τη μεγάλη εκλογική απώλεια που αναμένεται να υποστούν το κυβερνών κόμμα και οι "συνοδοιπόροι" του, έχει υιοθετήσει ως "λίαν αποδοτικό" προεκλογικό σύνθημα το: "Τρομοκρατήστε όσους δεν ψηφίζουν τους κυβερνητικούς εκλεκτούς!".

Οσον αφορά το Δήμο Μακρακώμης, τα όργανα του ΠΑΣΟΚ βάλλουν λυσσωδώς κατά της Συμπαράταξης, εφαρμόζοντας σχέδιο άσκησης ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας, όμοιο μ' αυτό των "μαύρων" εποχών του απεχθέστατου "Καραμανλισμού", ενώ με κάθε τρόπο επιχειρούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις:

  • Υπόσχονται αφειδώς διορισμούς, σε άνεργα παιδιά φτωχών οικογενειών της περιοχής.
  • Τάζουν ευνοϊκές αποσπάσεις, προαγωγές κλπ., σε υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ υπόσχονται παροχές και "φθηνά" δάνεια σε αγρότες και επαγγελματίες.

Αν τα δέλεαρ δεν "πιάσουν", αρχίζουν οι απειλές για δυσμενείς μεταθέσεις και στασιμότητα σε προαγωγές, ή ακόμα και για σκλήρυνση της στάσης των χρηματο-πιστωτικών ιδρυμάτων προς χρεοφειλέτες αγρότες και επαγγελματίες! Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει εξοργιστικά επιλεκτικοί φορολογικοί έλεγχοι σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στη Μακρακώμη, που οι ιδιοκτήτες τους υποστηρίζουν ανοιχτά τη Συμπαράταξη.

Σ' όλα αυτά, η απάντηση των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών της Μακρακώμης και των άλλων κοινοτήτων είναι: "Δαγκωτή" ψήφο στη Συμπαράταξη, για ένα δήμο αντάξιο της "ανταρτομάνας" περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-15 00:00:00.0)
Υποψήφιοι δήμαρχοι που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών (2006-09-24 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2006-09-16 00:00:00.0)
Αύξηση 105% την τελευταία 10ετία! (2005-02-13 00:00:00.0)
Στήνουν Δημοτική Αστυνομία - Σώμα πραιτοριανών (2002-04-25 00:00:00.0)
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ (1998-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ