Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
ΟΧΙ στους δημάρχους των σαλονιών

Διακήρυξη συνδικαλιστών οικοδόμων, με την οποία καλούν τους συναδέλφους τους να ψηφίσουν εκείνους που θα στηρίξουν τους αγώνες τους

"Με την ψήφο μας, είναι αναγκαίο να αναδείξουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Αγωνιστές και ασυμβίβαστους, των αγώνων του πεζοδρομίου, των ταξικών συγκρούσεων και όχι των σαλονιών και των διαβουλεύσεων, τα χαϊδεμένα παιδιά των καναλιών και της πλουτοκρατίας".

Με τα λόγια αυτά, σε διακήρυξη που υπογράφουν, δεκαέξι συνδικαλιστές οικοδόμοι της πρωτεύουσας καλούν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τους συνδυασμούς του αγώνα και της πάλης. Τους συνδυασμούς που αντιτίθενται στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Και συγκεκριμένα να στηρίξουν στις δημοτικές εκλογές το συνδυασμό της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Λεων. Αυδή και στις νομαρχιακές το συνδυασμό της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με υποψήφιο πρόεδρο της ενιαίας νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά τον Σπύρο Χαλβατζή,τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη,υποψήφιο νομάρχη Αθήνας και την Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια νομάρχη Πειραιά.

Στη διακήρυξή τους οι οικοδόμοι, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στις 11 του Οκτώβρη, έχουν γενικότερη πολιτική σημασία, αφού δεν ψηφίζουμε μόνο για δήμαρχο και νομάρχη, αλλά συνολικότερα για την κατάσταση στη χώρα και για τις αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Εμείς οι οικοδόμοι, συνεχίζει η διακήρυξη, από τους χαμένους της κυβερνητικής πολιτικής, όπως άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και με την ψήφο μας να καταδικάσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην όξυνση των προβλημάτων μας, στη σημερινή κατάντια της πόλης που ζούμε".

Και η διακήρυξη καταλήγει, τονίζοντας: "Θα ψηφίσουμε αυτούς που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, ώστε την επομένη των εκλογών να είναι πιο αποτελεσματική η φωνή που ξεσκεπάζει και αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική και τους φορείς της, που θα προβάλλει και θα στηρίζει τα αιτήματά μας, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα δώσουμε".

Τη διακήρυξη υπογράφουν οι οικοδόμοι: Γιάννης Πάσουλας,Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος,Αλέκος Εξαρχος,Παναγιώτης Φουσέκης,Θόδωρος Χωριανόπουλος,Αποστόλης Κουρτέλης,Ηλίας Κλήμος,Γιώργος Τσοϊδάκης,Κώστας Δαλαμάγκας,Βαγγέλης Παλάσκας,Βλάσης Κριεμπάρδης,Χρήστος Μαλιέρος,Νίκος Μελισσινός,Θανάσης Πουλόπουλος,Χρήστος Φουσέκης καιΝίκος Βώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ