Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Εφερε αποτελέσματα ο αγώνας

Η αγωνιστική στάση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έφερε αποτέλεσμα και απέδειξε στον υπουργό Εσωτερικών πως οι εργάτες δε φοβούνται τα "ιδιώνυμα" που τους απέστειλε. Πως το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν ταιριάζει στη σημερινή εποχή. Ετσι, χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε τη λήξη της αποχής των εργαζομένων από τις εκλογικές διαδικασίες και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στη διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν παρέλειψαν, όμως, να καταδικάσουν για μία ακόμη φορά το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, ως την τελευταία στιγμή, επέμενε στον αυταρχικό τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Οι εργαζόμενοι, τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, δε θεωρούν ότι ικανοποιούνται με τη διάθεση των 3,5 δισ. δρχ. ως εκλογική αποζημίωση, η οποία είναι δυσανάλογα μικρή με την πραγματικά προσφερόμενη εργασίας τους. Στη συγκεκριμένη φάση, τόνισαν, αποδείχτηκε πως η πίεση των εργαζομένων προς την κυβέρνηση έφερε αποτέλεσμα και θα επανέλθουν στο θέμα αυτό μετά τις εκλογές, το 1999 με τις ευρωεκλογές, όπου, βέβαια, τότε κανείς δε θα μπορεί να επικαλείται δήθεν εκβιασμούς, όπως σήμερα.

Από την πλευρά της, η ΕΣΑΚ - ΟΤΑ διαχώρισε τη θέση της ως προς την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης μόνο στο τακτικό προσωπικό και ζήτησε να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας να απαιτήσουν και να αγωνιστούν, ώστε στις αποφάσεις που θα βγουν από τις δημοτικές αρχές να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ