Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αντιστασιακοί στις επάλξεις του αγώνα

"Ο προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μπήκε στην τελική του ευθεία. Στις 11 του Οκτώβρη, με την υπερψήφιση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και στα οποία μετέχουν δεκάδες αγωνιστές, θα σταλεί μήνυμα αντίθεσης και καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, μήνυμα αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε όλα τα κόμματα, που τις σιγοντάρουν".

Αυτό υπογραμμίζει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), το οποίο καλεί τους ΕΠΟΝίτες και τις ΕΠΟΝίτισσες, τους φίλους της ΕΠΟΝ, όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης "να φράξουν το δρόμο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και όλων όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική, ψηφίζοντας ανθρώπους δοκιμασμένους και ικανούς να παλέψουν και να αντισταθούν στη λαίλαπα της κυβέρνησης και των ξένων αφεντικών".

Οι αντιστασιακοί, σκληρά δοκιμασμένοι στους αγώνες του λαού μας, εθνικούς και λαϊκούς για μια καλύτερη ζωή, δε θα κάνουν πίσω και αυτή τη φορά. Θα κάνουν όπως πάντα το καθήκον τους, δίνοντας και τώρα τη μάχη τους. Στις διακηρύξεις και τα καλέσματα που στέλνουν τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ προς τα μέλη τους, τους καλούν να εκλέξουν νομάρχες και δημάρχους, τους υποψήφιους που τάσσονται επικεφαλής των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ.

"Οι εκλογές αυτές - γράφουν ανάμεσα στ' άλλα, στις διακηρύξεις τους - έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Από αυτές θα εξαρτηθεί η λύση των προβλημάτων μας, που είναι πολλά και σημαντικά. Οι αποζημιώσεις για τα θύματα και τις καταστροφές που προξένησαν οι κατακτητές δε δόθηκαν. Η μη διεκδίκησή τους, από τους κυβερνώντες μας, είναι σαν να εγκρίνουν τις βάρβαρες πράξεις των κατακτητών. Το πιο λαμπρό κομμάτι της ιστορίας μας δε διδάσκεται στα σχολεία, με αποτέλεσμα η νεολαία να μη γνωρίζει την εποποιία της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα εξαρτηθεί αν ανοίξει ο δρόμος προς μια άλλη πολιτική ή θα υποστούμε, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, τις συνέπειες της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Σ' αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ανακοινώσεις των παρακάτω οργανώσεων της ΠΕΑΕΑ:

  • Της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ που καλεί όλους τους αντιστασιακούς, όπου και αν ανήκουν, να ριχτούν στη μάχη για να υπερψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ.
  • Του Παραρτήματος Αχαρνών - Βάθης,το οποίο καλεί τα μέλη του να υποστηρίξουν το ψηφοδέλτιο "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" με υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας τον Λεων. Αυδή.
  • Του Παραρτήματος Παλαιού Φαλήρου,που υποστηρίζουν ως υποψήφιο δήμαρχο τον γνωστό καθηγητή του ΕΜΠ Αλέξη Παπαϊωάννου,επικεφαλής της "Δημοτικής Προοδευτικής Κίνησης Π. Φαλήρου". Επίσης το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Αθήνας - Πειραιά, με πρόεδρο της διευρυμένης Νομαρχίας τον Σπύρο Χαλβατζή και νομάρχη τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη.
  • Του Παραρτήματος Αρτας,που υποστηρίζει τον επικεφαλής της ΝΑΣ Βασίλη Ζιώγα,επίσης τις "Ενωτικές Αγωνιστικές Κινήσεις" στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ