Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΪ
Πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα

Και νέα ερωτηματικά προστίθενται στα προηγούμενα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Ελληνορουμάνου κακοποιού Ματέι Σορίν,στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, το Σάββατο στις 26 Σεπτέμβρη. Προχτές το βράδυ, νέα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, έρχονται να περιπλέξουν ακόμη πιο πολύ τα πράγματα στην"υπόθεση Σορίν".

Πάντως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος,σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα,έστειλε χτες επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Δημόπουλο,με την οποία ζητάει να ερευνηθούν εξαντλητικά και εξονυχιστικά οι σχετικές καταγγελίες για να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου έγιναν δύο καταγγελίες από ανώνυμες γυναίκες, οι οποίες υποστήριξαν τηλεφωνικά πως "φάγανε" τον Σ. Ματέι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες δύο βαθμοφόροι αστυνομικοί της Ασφάλειας μπήκαν στο θάλαμο νοσηλείας του Ελληνορουμάνου κακοποιού, έβγαλαν έξω τον ειδικευόμενο γιατρό υπηρεσίας και σύμφωνα πάλι με τις ίδιες καταγγελίες οι βαθμοφόροι αστυνομικοί ενδεχομένως προκάλεσαν το θάνατο του Μ. Σορίν. Στο μεταξύ χτες η μητέρα του Μ. Σορίν, Ζ. Ντουμίνικα,με αίτησή της στον υπουργό ΔικαιοσύνηςΕ. Γιαννόπουλο ζητάει να ενημερωθεί ποιος έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο γιος της από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο αναρρωτήριο των φυλακών Κορυδαλλού και για ποιους λόγους επισπεύστηκε η μεταφορά.

Με την ίδια αίτηση ζητάει να πληροφορηθεί ποιος ή ποιοι συνόδευαν τον ασθενή και σε ποια κατάσταση βρισκόταν κατά τη μεταφορά του. Και τέλος, ποιος τον παρέλαβε στο νοσοκομείο των φυλακών και ποιοι ανέλαβαν τη φρούρηση και νοσηλεία του μέχρι τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος.

  • Κι ενώ η Αμ. Γκινάκη δίνει μια άνιση μάχη στην Εντατική Μονάδα του "Ερυθρού Σταυρού" και η κατάστασή της επιδεινώνεται καθημερινά, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Ζαβολέα, για τον αντεισαγγελέα Ι. Σακκά, ο οποίος παραβρισκόταν στα γεγονότα της οδού Νιόβης, σημειώνει πως δεν προκύπτουν ευθύνες για τον τελευταίο, αφού "επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του και συνεπώς δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη συμμετοχή του στην αστυνομική επιχείρηση σύλληψης του επικίνδυνου κακοποιού Σ. Ματέι".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ