Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Στοιβαγμένοι μαθητές σε 30μελή τμήματα

Μικροί μαθητές αναγκάζονται να στοιβάζονται σε 30μελή τμήματα στην πρώτη τάξη του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, ενώ, όπως σημειώνουν οι γονείς, "υπάρχουν δάσκαλοι που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες". Οι Σύλλογοι Γονέων των δύο παραπάνω δημοτικών σχολείων, με κοινοποίησή τους προς τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας, απαιτούν άμεσα το διορισμό ενός δασκάλου, για να δημιουργηθούν τρία τμήματα στην πρώτη τάξη, που το καθένα θα έχει 20 μαθητές.

Επί σειρά ετών, οι γονείς των παραπάνω σχολείων ζητούν οργανική θέση δασκάλου τεχνικών, μουσικής και θεατρικής αγωγής. "Τα παιδιά μας βαθμολογούνται στα παραπάνω μαθήματα, χωρίς να τα διδάσκονται από ειδικούς ή χωρίς καν να τα διδάσκονται. Εχουμε οργανικές θέσεις γυμναστών, τους οποίους αποσπάτε σε άλλα σχολεία, ενώ υπάρχει ανάγκη να συμπληρώνουν το ωράριό τους στα δικά μας", αναφέρουν στην κοινοποίηση. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι "φέτος δίνετε τη χαριστική βολή στα σχολεία μας, αφήνοντας να λειτουργούν στην πρώτη τάξη δύο τμήματα των 30 και 29 μαθητών, ενώ υπάρχουν δάσκαλοι με οργανική θέση, που έχετε αποσπάσει σε άλλες υπηρεσίες. Γνωρίζουμε τις εντολές της κυβέρνησης προς τις περιφερειακές διοικήσεις για οικονομία στις οργανικές θέσεις των δασκάλων, προκειμένου να επανδρωθούν τα ολοήμερα σχολεία".

Οι γονείς δηλώνουν την αγανάκτησή τους, ειδικά "όταν αυτή η οικονομία γίνεται σε βάρος του ιερού δικαιώματος των παιδιών μας στην πρώτη γραφή και ανάγνωση. Οταν, στην πρώτη τάξη, ο δάσκαλος πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά με τον κάθε μαθητή, για να πετύχει την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο του σχολείου. Να βάλει τα θεμέλια για την παραπέρα εξέλιξη και πρόοδό του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ