Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
52Ο - 151Ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
"Χορτάσαμε από υποσχέσεις!"

Σε αποχή από τα μαθήματά τους και κατάληψη για μια βδομάδα του νέου σχολικού συγκροτήματος επί της Λιοσίων, προχώρησαν χτες το πρωί, γονείς και μαθητές από το 52ο και 151ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, μαθητές μαζί με τους γονείς τους, συγκεντρώθηκαν για δυο ώρες (8.30 - 10.30 π.μ.) έξω από το νέο σχολικό συγκρότημα στη Λιοσίων, καταλαμβάνοντας το χώρο και απαιτώντας από τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης, να τους παραδοθεί το νέο κτίριο, το οποίο, αν και κτίστηκε για τις ανάγκες του 52ου Δημοτικού, που αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, το διεκδικεί και το 151ο Δημοτικό.

Γονείς και μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, γιατί, όπως επισημαίνουν, εδώ και 15 μέρες έχουν χορτάσει από τις υποσχέσεις του νομάρχη Αθήνας Δ. Ευσταθιάδη και εκπροσώπων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ότι το κτίριο θα τους παραδοθεί και, παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο. Οπως είπαν οι γονείς, δεν πρόκειται να δεχτούν οποιαδήποτε πρόταση διάλυσης του 52ου Δημοτικού και μεταγραφής των μαθητών σε σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα ότι δε χωράνε σε ένα κτίριο δύο δημοτικά, το οποίο πρόβλημα ήταν από την αρχή γνωστό. Οπως τόνισαν, αντί οι αρμόδιοι φορείς της εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε προκάτ λύσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών σε σχολικές αίθουσες και δέσμευση χώρων βοηθητικών που απαιτεί η στέγαση δυο δημοτικών, θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί νέο κτίριο για το 151ο Δημοτικό, ώστε τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα γονιών και μαθητών του 52ου Δημοτικού Σχολείου, εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", τονίζοντας ιδιαίτερα την 25χρονη πορεία αγώνων, τόσο των γονιών, όσο και της γειτονιάς για να κτιστεί αυτό το σχολείο, ζητώντας την παρέμβαση του νομάρχη, αλλά και των υποψήφιων δημάρχων και νομαρχών να επιληφθούν του προβλήματος για τη στέγαση των σχολείων σε νέα κτίρια, χωρίς προκάτ αίθουσες και διπλοβάρδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ