Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές πρεμιέρες παντού

Η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" θα δώσει τις τρεις πρώτες παραστάσεις, σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, στα πλαίσια των "Δημητρίων",του έργου "Η κεφαλή",που αποτελεί σκηνική μεταφορά του ομότιτλου αφηγήματος του Νίκου Μπακόλα.Η προσαρμογή του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Ερσης Βασιλικιώτη,τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη,η μουσική τουΚώστα Βόμβολου.Το ρόλο του Αγωνιστή ερμηνεύει ο Νίκος Λύτρας και του αφηγητή ο Δημήτρης Ναζίρης.Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης: Χρίστος Θεοδωρίδης, Γιάννης Καλαβριανός,κ. ά.

Η "Κεφαλή" εντάσσεται σε έναν κύκλο τριών έργων που έχουν κοινό άξονα τη λειτουργία της μνήμης, τη σχέση του προσωπικού βιώματος και ιστορίας. Το δεύτερο έργο, που ανεβαίνει στις 24 Οκτωβρίου, είναι "Το κουράγιο της μητέρας μου" του Τζορτζ Ταμπόρι.Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Πολίτη και η ηχητική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου.Το τρίτο έργο είναι το "Χορεύοντας στη Λουνάσα" του Μπράιαν Φρίελ,σε επανάληψη, που θα παίζεται από τις 6 Νοέμβρη. Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Νίκου Χουρμουζιάδη,τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη,οι χορογραφίες του Ντάνη Λαδόπουλου και της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Εκτός από τα παραπάνω σύγχρονα έργα, η Πειραματική Σκηνή ετοιμάζει και ένα κύκλο κλασικού ποιητικού ρεπερτορίου, με δύο παραγωγές: "Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα" του Λόρκα,που ανεβαίνει, στις 30 Οκτωβρίου, σε μετάφρασηΙουλίας Ιατρίδη,σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή,σκηνικά - κοστούμια Λίλας Καρακώστα,μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη και χορογραφίες Μαρίας Γκούτη.Το έργο του Σαίξπηρ "Περικλής",θα ανέβει στο τέλος Ιανουαρίου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη και σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα.

Αθηναϊκές πρεμιέρες

Η πρεμιέρα του έργου "Σόπινγκ αντ Φάκινγκ" του Μαρκ Ρέιβενχιλ,που παρουσιάζεται σε επανάληψη, στον Εξώστη του θεάτρου "Αμόρε",θα δοθεί, σήμερα. Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Θωμά Μοσχόπουλου,τα σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.Παίζουν: Αννα Μάσχα, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Ξάφης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θέμις Πάνου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου.Πρόκειται για το μαύρο παραμύθι μιας γενιάς μεγαλωμένης μόνο με αγοραστικές αξίες. Τεχνητοί παράδεισοι, ερωτικές πράξεις, βία ορατή και αόρατη, ερωτισμός από τα παιδιά μιας γενιάς που ψάχνουν απεγνωσμένα για αξίες, δεσμούς, τρυφερότητα.

  • Το "Παιδικό Στέκι" του Εθνικού Θεάτρου υποδέχεται, σήμερα, τις "Εκκλησιάζουσες... σαν παραμύθι",που ανέβηκε το καλοκαίρι, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη,σκηνικά Ιωάννας Παπαντωνίου καιΣταμάτη Ζάννου,κοστούμια Νίκου Σαριδάκη,μουσική διασκευή Γιάννη Μακρίδη,στίχους τραγουδιών Ανδρέα Κουλουμπή και χορογραφία Πέτρου Γαλλία.Παίζουν: Ανδρομάχη Δαυλού, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Μάρα Κουκουλά, Τρύφων Παπουτσής, Γιάννης Λάζαρης,κ. ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο και εναλλασσόμενο ρεπερτόριο (2006-10-20 00:00:00.0)
Πίντερ της «Τέχνης» (2006-01-28 00:00:00.0)
Πλούσιο φεστιβαλικό θεατρικό καλοκαίρι (2001-07-08 00:00:00.0)
Μουσικο-θεατρικά παιχνίδια (2000-11-07 00:00:00.0)
Από την Επίδαυρο στο Ηρώδειο (1999-08-20 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν - κατεβαίνουν (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ