Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Στον "αέρα" 12 εργαζόμενοι

"Εκτός" των συντελούμενων αναδιαρθρώσεων και των αγοραπωλησιών, μεταξύ "Γενικής Εκδοτικής" του ομίλου Βαρδινογιάννη και της "Νίκης Εκδοτικής ΕΠΕ" του ομίλου Δραγώνα, έχουν μείνει από την περασμένη Παρασκευή 12 εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους είναι τα δυο εναπομείναντα μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής (ο τρίτος έχει ήδη απολυθεί) και ένα μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων!

Ειδικότερα, ενώ ένα μέρος της "Γενικής Εκδοτικής" φέρεται να έχει περάσει στη "Νίκη Εκδοτική ΕΠΕ" του ομίλου Δραγώνα, στη δεύτερη εταιρία μεταφέρθηκαν 56 εργαζόμενοι, 100 έμειναν στη "Γενική Εκδοτική" και 12 "περίσσεψαν" από την πρώτη τουλάχιστον κατανομή... Να σημειωθεί ότι ήδη η "Γενική Εκδοτική" έχει απολύσει το τελευταίο διάστημα έξι εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 14 ωρομίσθιους, οι οποίοι όμως ήταν στη δουλιά από ένα έως και τέσσερα χρόνια.

Σε τριμερή συνάντηση που έγινε προχτές στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι της "Γενικής Εκδοτικής" δεσμεύτηκαν να απαντήσουν έως το τέλος της βδομάδας για το τι προτίθενται να κάνουν με τους 12 εργαζόμενους, οι οποίοι - να σημειωθεί - προσέρχονται κανονικά και παραμένουν στο χώρο εργασίας καθημερινά. Στην ίδια συνάντηση εμφανίστηκε να έχει γίνει πώληση τμημάτων της "Γενικής Εκδοτικής" στη "Νίκη Εκδοτική ΕΠΕ", εντούτοις για τους εργαζόμενους παραμένει προς διερεύνηση το θέμα των σχέσεων των δυο εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ