Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Προς αναζήτηση διεξόδου από την κρίση

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ .-

Η δίνη που έχει κυριαρχήσει τον τελευταίο χρόνο στις οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και τις χρηματαγορές όλης της υφηλίου και μια πιθανή διέξοδος από την κρίση θα είναι το αντικείμενο της τριήμερης Διάσκεψης περισσότερων από 700 οικονομολόγων, κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματικά στελέχη, και ακαδημαϊκών απ' όλο τον κόσμο, που αναμένεται να λάβουν μέρος στις εργασίες της Διάσκεψης, που αρχίζουν τις εργασίες τους σήμερα στη Σιγκαπούρη.

Η Οικονομική Διάσκεψη της Νοτιοανατολικής Ασίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το οποίο εδρεύει στην Ελβετία, ενώ στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η περιοχή, την οικονομική ύφεση, την ανεργία, την πολιτική αναταραχή, τα υποτιμημένα νομίσματα και την κρίση στα χρηματιστήρια.

Οι οργανωτές μια μέρα πριν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η διάσκεψη θα αποδώσει καρπούς. Ομως ορισμένοι, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του WEF Κλοτ Σμάντια,εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απουσία ορισμένων πολιτικών ηγετών από την Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία. "Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί πιστεύω ότι η Ευρώπη χάνει την... ιστορική ευκαιρία να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ανατολική Ασία", δήλωσε ο Σμάντια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ