Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μήνας θεάτρου

Ενα διαφορετικό ξενοδοχείο, ιρλανδικών προδιαγραφών και πολλών αστέρων, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό, στις 15 Οκτώβρη. Πρόκειται για το "Μοτέλ επτά αστέρων",του Χιου Λέοναρντ,άπαιχτο στην Ελλάδα, που ανεβαίνει στο θέατρο "Μελίνα",σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,σκηνικά Ελλης Παπαγεωργακοπούλου,κοστούμια Μάγδας Κασάπογλου,μουσική επιμέλεια Γιάννη Νένε και απόδοση Ελενας Ακρίτα.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ελενα Ακρίτα, Ελένη Γερασιμίδου, Μανώλης Δεστούνης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Νένα Μεντή, Παύλος Χαϊκάλης και Μίμης Χρυσομάλλης.Ενας κόσμος σύγχρονος, σημερινός, με έρωτες, απιστίες, απληστία και καθωσπρεπισμό, μέσα σε μια νύχτα φρενίτιδας, που όλες οι συμβάσεις του τινάζονται στον αέρα. Κι αφού κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στην αλήθεια, θα κάνουν τα πάντα για να την κουκουλώσουν. Αυτός είναι ο κόσμος του μοτέλ.

  • Πρεμιέρα στις 15 Οκτώβρη έχει και το Θέατρο "Αποθήκη",όπου επαναλαμβάνεται το έργο "Αναμείνατε στο ακουστικό σας",που ανεβαίνει σε διασκευή Θοδωρή Πετρόπουλου,σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,σκηνικά Μανώλη Παντελιδάκη,μουσική επιμέλεια Γιάννη Νένε και κοστούμια Κικής Καράμπελα.Παίζουν: Θανάσης Ευθυμιάδης, Κατερίνα Ζιώγου, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Ηρώ Μανέ, Μπέττυ Μοσχονά, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
  • Για τρίτη θεατρική περίοδο, παρουσιάζεται, στον Επάνω Οροφο του "Εμπρός",το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Ο γυάλινος κόσμος",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και Νάνσυς Μπινιαδάκη,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού,μουσική Νίκου Κυπουργού.Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Αγγελική Παπαθεμελή, Νίκος Κουρής, Αγης Εμμανουήλ.Η πρεμιέρα θα γίνει στις 16 Οκτώβρη.
  • Το "Φάσμα" του Αντώνη Αντύπα θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του "Απλού Θεάτρου" το βραβευμένο με Πούλιτζερ 1998 έργο της Πόλα Βόουγκελ "Πώς έμαθα να οδηγώ",σε απόδοση - σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Γεωργία Αποστόλου, Μαρία Κατσανδρή, Φώτης Κέπελης, Φαίδρα Δρούγκα.Η πρεμιέρα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 22 Οκτώβρη, μετατίθεται για το πρώτο δεκαήμερο Νοέμβρη. Η φετινή πρώτη πρεμιέρα του "Απλού Θεάτρου" θα δοθεί στη Νέα Σκηνή, αύριο, με το έργο του Βασίλη Αργυρόπουλου "Παπαγάλος με πορτοκαλί φτερά",σε σκηνοθεσία Κίττυς Αρσένη και σκηνικά - κοστούμια Σάντρας Στεφανίδου,με την Εύα Κοταμανίδου.Επίσης στη Νέα Σκηνή θα παρουσιαστεί, το Γενάρη, το έργο "Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ,σε μετάφραση Θανάση Χατζόπουλου,σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη,με την Μάνια Παπαδημητρίου.Τέλος, το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Οχι για αηδόνια",σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και μουσική Ελένης Καραϊνδρου,προγραμματίζεται να ανέβει στην Κεντρική Σκηνή το Μάρτη του 1999.
  • Τη "Λούλου" του Φρανκ Βέντεκιντ θα ανεβάσει, δέκα χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία, στο "Ανοιχτό Θέατρο",ο Γιώργος Μιχαηλίδης.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.Πέντε νέες ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν το ρόλο της Λούλου, ακολουθώντας τις φάσεις της ζωής της: Ανδρη Θεοδότου, Φρόσω Ζαγοραίου, Γωγώ Μπρέμπου, Λίνα Μαρκάκη, Ραλλού Μιχαλοπούλου.Παίζουν επίσης: Γιώργος Τσιτσόπουλος, Θεόδωρος Μπογιατζής, Δήμητρα Καλπάκη, Ελένη Κρίτα, Γιώργος Μιχαηλίδης,κ.ά. Πριν την πρεμιέρα της "Λούλου", που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοέμβρη, το "Ανοιχτό Θέατρο" κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτώβρη με την περσινή επιτυχία "Μετά την πρόβα" του Ινγκμαρ Μπέργκμαν,που θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαηλίδη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση.Παίζουν: Γιώργος Μιχαηλίδης, Μαριέττα Σγουρδαίου, Ντίνα Μιχαηλίδη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεατρική «καταιγίδα» (2004-10-14 00:00:00.0)
Πρεμιέρες και επίσημες (2001-11-30 00:00:00.0)
Ανοίγουν αυλαία (2000-11-09 00:00:00.0)
Καλοδεχούμενο το γέλιο (2000-11-02 00:00:00.0)
Θεατρικοί λόγοι (1997-10-31 00:00:00.0)
Θέατρο και μουσική (1996-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ