Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Να καταδικαστούν τα σχέδια αιματοκυλίσματος

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ

"Με βαθιά αγανάκτηση παρακολουθούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα προκλητικά σχέδια για πιθανή εισβολή των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ στο έδαφος της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας. Οι "Ράμπο" της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του ελεεινού πλανητάρχη είναι έτοιμοι να εισβάλουν στη Νέα Γιουγκοσλαβία, με κίνδυνο για ανάφλεξη όλης της ευαίσθητης περιοχής των Βαλκανίων.

Είναι φανερό ότι η νέα ιταμή εισβολή, που προγραμματίζεται στο Κοσσυφοπέδιο, έχει ως στόχο την παραπέρα διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ενώ ταυτόχρονα αποσκοπεί να μεταφέρει νοτιότερα την κρίση για να διευκολυνθεί το πέρασμα του σχεδίου των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, που δεν είναι άλλο από τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, όπως έχουν υπογράψει στη Συνθήκη της Μαδρίτης.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό των νησιών μας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, που με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο και χωρίς καμιά συστολή ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι η Ελλάδα σέρνεται στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ετσι, έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάθεση του ΝΑΤΟ τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επίθεσης κατά της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας.

Είναι αυτονόητο μετά από αυτό πως δε θα χρησιμοποιηθούν μόνο οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις αλλά όλα τα αεροδρόμια και όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας. Επίσης η μυστηριώδης κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μαρτυρά ότι σίγουρα η χώρα μας για άλλη μια φορά θα εμπλακεί, για χάρη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, με στρατό στην επέμβαση κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στον αδελφό λαό της γειτονικής μας χώρας και να καταδικάσει τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, που με περίσσια μειοδοσία οδηγεί τη χώρα μας δέσμια στο άρμα του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού! (2019-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικά τιμάμε τους νεκρούς του ιμπεριαλισμού (1999-08-04 00:00:00.0)
Βομβαρδίζουν τη γνώση και τον πολιτισμό (1999-05-19 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (1999-03-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση (1999-03-24 00:00:00.0)
Προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ η Β. Ελλάδα (1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ