Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινοπωρινές εκθέσεις

Στην αίθουσα τέχνης "Ολγα Γεωργαντέα" (Βασ. Παύλου 102 - 104, Βούλα) φιλοξενείται έκθεση έργων της Kολομβιανής ζωγράφου Τζούλια Γκερέρο.Με τη ζωγραφική της η Τζ. Γκερέρου αναφέρεται στην ειρήνη. Εκφράζει τις προσωπικές της σχέσεις ανάμεσα στη ζωγραφική, στον κόσμο του σύμπαντος και τους προσωπικούς μύθους του χώρου της. Απεικονίζει μιαν αυθόρμητη δημιουργία με σύμβολα που εκφράζουν έντονες στιγμές της ζωής.

  • Εργα ζωγραφικής και σχέδια της Gudrun von Leitner,παρουσιάζονται, για ένα περίπου μήνα, στην γκαλερί "Αδάμ" (Ν. Βάμβα 5). Εκτίθενται 30 μικρά και μεγάλα έργα της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας, που αν και ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό από το 1962. Με τη φρεσκάδα των χρωμάτων να συνυπάρχει πάντα με μία έντονη μελαγχολία, με το παράδοξο ως κεντρικό πυρήνα του έργου της, η ζωγράφος ακολουθεί όλα της τα χρόνια μία πορεία καλλιτεχνική, όπου τα σύμβολα και τα χρώματα γίνονται ολοένα και πιο λακωνικά.
  • Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), φιλοξενείται έκθεση έργων του Λέκτορα της ΑΣΚΤ Αριστοτέλη Τζάκου.Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει για τη δουλιά του: "Η ζωγραφική μου δεν είναι αναπαραστατική ή θεματογραφική με την τρέχουσα σημασία των όρων. Ο "χώρος" που απεικονίζεται στα έργα είναι ένας χώρος δομημένος, δεν έχει αναφορά στην πραγματικότητα, δε διαβάζεται με κανόνες προοπτικής. Είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο προσπαθεί να βρει τη θέση του το χρώμα. Το "τοπίο", από την άλλη πλευρά, δεν είναι ένα τοπίο που προέρχεται από την παρατήρηση. Αυτό το κατ' εξοχήν "ζωγραφικό" στοιχείο, παίρνει τη σημασία του και υπάρχει μόνο σε σχέση με τον αρχιτεκτονικό χώρο, διεκδικώντας την παρουσία του".

Στον ίδιο χώρο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται έργα του Λογό με τίτλο "Λογο... ζωγραφιές".Οπως λέει ο καλλιτέχνης γι' αυτή τη δουλιά του: "Ξεκινάω παίζοντας. Κολλάω ένα χαρτάκι, χρωματιστό, σ' ένα άλλο χαρτί. Αυτό το χαρτάκι, το συνεχίζω με άλλα χαρτάκια, με γραμμές, με χρωματάκια και στο τέλος γίνεται κάτι (... ). Βέβαια, όλα αυτά που φτιάχνω, αν τα παρατηρήσει κανείς, θα δει ότι κάπου υπάρχει το γελοιογραφικό στοιχείο, γιατί πώς να το κάνουμε, γελοιογράφος είμαι. Ακόμα και τα τραγούδια που γράφω και αυτά έχουν σχέση με τη γελοιογραφία. Αφού μια φορά που αποφάσισα να γράψω "σοβαρά", πάλι γελοιογραφικά μού βγήκαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ