Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Κληρονομιά

"Η προστασία των κτιρίων του προπολεμικού μοντερνισμού στην Αθήνα" είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η 1η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ, την Παρασκευή 16 του Οκτώβρη,στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20).

Αρχιτέκτονες του ΥΠΠΟ, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου θα αναφερθούν σε θέματα διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αυτής της περιόδου. Ανάμεσά τους η προϊσταμένη της 1ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Νίκη Ζαμενοπούλου - Χρονοπούλου θα μιλήσει για την "Προστασία των κτιρίων του μοντέρνου κινήματος", η αρχιτέκτων του ΥΠΠΟ Μαρικίττα Διαμαντοπούλου θα αναφερθεί στη "Συντονισμένη κρατική παρέμβαση προστασίας κτιρίων του 20ού αιώνα με έμφαση στα κτίρια του μεσοπολέμου", ο αν. καθηγητής του ΕΜΠ Μάνος Μπίρης θα παρουσιάσει "Διακεκριμένα στοιχεία αξιολόγησης", ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Χολέβας θα μιλήσει για "Τρεις αρχιτέκτονες του μεσοπολέμου", ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Λάββας θα αναφερθεί στην "Κρισιμότητα της διάσωσης των κτιρίων της Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής" κ. ά.

Η επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τους: Ν. Ζαμενοπούλου - Χρονοπούλου, Γ. Λάββας, Μ. Μαρμαράς, Μ. Μπίρης, Ε. Φεσσά - Εμμανουήλ και Ν. Χολέβας.

Την έναρξη θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ