Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
Δημοτική Αρχή δίπλα στους δημότες

- Πώς εκτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και με ποιες προοπτικές πηγαίνετε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

- Το αποτέλεσμα ήταν θετικό τόσο για το συνδυασμό μας όσο και για την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, δεδομένου ότι στο Δήμο Δεσκάτης υπήρχαν τέσσερα ψηφοδέλτια και η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" βγήκε πρώτη με τη βοήθεια των δημοτών. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δείχνει ότι κατορθώσαμε μέσα από την παράταξή μας να συσπειρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του λαού της περιοχής. Αλλωστε αυτό το αποτέλεσμα εκτός από θετικό, είναι και η προοπτική μας για την αυριανή μέρα των εκλογών. Ελπίζουμε ότι και πάλι με τη βοήθεια των δημοτών θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε του αντίπαλου συνδυασμού του Θ. Γκαταϊφη, που παρόλο ότι "κατεβαίνει" στις εκλογές σαν ανεξάρτητος συνδυασμός, κατόρθωσε να συσπειρώσει το συντηρητικό χώρο της περιοχής.

- Τι θα κάνετε από τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη αν ο λαός της Δεσκάτης σάς δώσει την ψήφο του;

- Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων όχι από επίσημους κομματικούς φορείς αλλά από στελέχη γενικότερα και ψηφοφόρους. Η συνεργασία όλων αυτών των δυνάμεων έγινε με τρεις απαράβατους όρους. Πρώτος όρος ήταν να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Ο δεύτερος όρος ήταν να κάνουμε πράξη στον τόπο μας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, προϋποθέσεις αναγκαίες για να δικαιωθεί το πρόγραμμά μας. Και ο τρίτος ήταν, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στον αγρότη και στις όποιες διεκδικήσεις τους. Να πρωτοστατούμε στους αγώνες των εργαζομένων και όλων των δημοτών με μόνη προϋπόθεση τη δικαίωση των συμφερόντων τους. Με αυτούς τους τρεις στόχους πάμε στις εκλογές και από Δευτέρα, αυτοί θα είναι ο πιλότος που θα μας κατευθύνει για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για το δήμο.

- Ποια είναι η κατάσταση στη Δεσκάτη και ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους κατοίκους της περιοχής σας;

- Η Δεσκάτη είναι μία περιοχή άγονη, ορεινή και φτωχή με πολύ λίγες δυνατότητες ανάπτυξης, για τον λόγο αυτό και χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πόρους από το κράτος. Οσον αφορά τον τομέα της αγροτικής εκμετάλλευσης, θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία των ανάλογων συνθηκών ώστε να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους και να μην μετακινούνται προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το κύριο αγροτικό προϊόν της περιοχής μας είναι ο μπασμάς (ο καπνός), που για μια μεγάλη περίοδο έδωσε οικονομική πνοή στην περιοχή μας. Αν δεν προσεχτεί ιδιαίτερα η καλλιέργεια και δεν ενισχυθούν οι παραγωγοί, η περιοχή μας θα ερημώσει.

Επίσης στοχεύουμε και σε μια πολιτισμική και πολιτιστική αναβάθμιση, καθώς στην περιοχή μας υπάρχουν και οι ρίζες και ο χώρος ώστε να αναπτυχθούν αυτοί οι τομείς σε μεγάλο βαθμό. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε σε όλους αυτούς τους τομείς χωρίς να εξυπηρετήσουμε και χωρίς να παγιδευτούμε σε μεγάλα συμφέροντα. Αυτό που προσδιορίζει τη στάση και την πολιτική μας, είναι το συμφέρον του τόπου και του λαού της περιοχής μας. Οσο για την αυριανή μέρα των εκλογών, καλούμε το λαό να ενισχύσει την προσπάθειά μας, ώστε να βγούμε νικητές για να μπορεί ο τόπος και ο λαός να έχει ελπίδες για το μέλλον.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ