Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
"Πόλωση" για τον εγκλωβισμό συνειδήσεων
  • ΠΑΣΟΚ: "Ξεχάστε τα όλα, τώρα ψηφίζουμε για νομάρχες και δημάρχους"!
  • ΝΔ: "Με την ψήφο μας να κάνουμε την κυβέρνηση καλύτερη"!

Στην άκρη αφήνουν τα προσχήματα περί "Αυτοδιοίκησης" οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οξύνουν τη δικομματική πόλωση με στόχο τον εγκλωβισμό και εκβιασμό των ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στα παζάρια, στις συναλλαγές ανά νομαρχία και δήμο, με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξης των "ανταρτών", των "ανεξάρτητων" αλλά και των στελεχών του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, αφού έχουν διαπιστώσει έμπρακτα ότι το ΚΚΕ παραμένει ανυποχώρητο στη θέση του για άκυρο, λευκό, αποχή, όπου αναμετριούνται οι δυνάμεις του δικομματισμού. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας παραδέχτηκε χτες ότι στο β γύρο "τα αποτελέσματα επηρεάζονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις συνεννοήσεις, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες που συνάπτονται".

Δε λείπουν όμως τα εκβιαστικά διλήμματα, ακόμα και οι προβοκάτσιες, όπως η "ανώνυμη" αφίσα του ΠΑΣΟΚ, με την οποία καλούνται οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν "προοδευτικούς συνδυασμούς" και να πουν "όχι στην αντίδραση".

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους επικεντρώνοντας την προπαγάνδα της στο αστείο σύνθημα: "Τα μηνύματα τα στείλαμε την πρώτη Κυριακή, τώρα ψηφίζουμε για νομάρχη και δήμαρχο προοδευτικό". Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χτες (στο "Φλας") ο Κ. Λαλιώτης: "Το ερώτημα και το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας δεν έχει να κάνει πια με το αν θέλουμε να στείλουμε μήνυμα για την κυβερνητική πολιτική. Τώρα ψηφίζουμε για νομάρχη και για δήμαρχο".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Β. Παπανδρέου, η οποία, μιλώντας στην ΕΡΑ, ισχυρίστηκε ότι "αυτή τη στιγμή το θέμα είναι αν την ερχόμενη Κυριακή οι δήμοι και οι νομαρχίες θα μείνουν σε προοδευτικά χέρια. Αν θα μείνουν σε αυτούς που πιστεύουν στους θεσμούς ή αν θα δώσει ο πολίτης στη ΝΔ, που θέλει συνεργασία με άλλα κόμματα και κυρίως με το ΚΚΕ (!),τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, με στόχο τη Δευτέρα να θέσει σε αμφισβήτηση την κυβερνητική σταθερότητα"!

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, απαντώντας (στο "Φλας") στο ερώτημα αν έχει πρόβλημα να ψηφιστούν υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, είπε το εξής καταπληκτικό: "Για μένα, κανένα πρόβλημα. Οπως υποστηρίζω τον Καράβολα στην Πάτρα, έτσι υποστηρίζω και τον κ. Σκοτινιώτη στη Μαγνησία"!.

Ψήφος για "καλύτερη κυβέρνηση"!

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΝΔ, απαντώντας στην "πρόκληση" του ΠΑΣΟΚ, έριξε στη μάχη κορυφαία στελέχη της, τα οποία με δηλώσεις τους καταγγέλλουν τις μεθόδους της κυβέρνησης και καλούν να επαναληφθεί το μήνυμα "να αναγκάσουμε με την ψήφο μας την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη" (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη χτεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΚΟ Δ. Σιούφας.

Παράλληλα, δεν κρύβουν πλέον την αισιοδοξία τους για "νίκη" στους δύο μεγάλους δήμους και στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς. Ο Μ. Λιάπης δήλωσε ότι "η εκλογή Αγραπίδη και Παπαγεωργόπουλου είναι εξασφαλισμένη" (!), ενώ για την υπερνομαρχία εκτίμησε ότι υπάρχουν "αυξημένες πιθανότητες" να κερδίσει ο Θ. Κατριβάνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές συναλλαγές... (2006-10-25 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένη η νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό (2006-05-16 00:00:00.0)
Με... προοδευτικό προσωπείο (2002-10-19 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης (2002-10-09 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε νομάρχες - δημάρχους που στηρίζονται από το ΚΚΕ (2002-09-19 00:00:00.0)
Το νόημα της ψήφου (1998-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ