Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Καθαρές κουβέντες - σφίξιμο των χεριών

Στα μηχανουργεία και τα μικρά ναυπηγεία του Περάματος που βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας, περιόδευσε χτες το πρωί ο Γιάννης Πατσιλινάκος πλαισιωμένος από μέλη και φίλους της Δημοτικής Κίνησης "Πέραμα Σύγχρονη Πόλη".Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μεταλλεργάτες του Περάματος είναι παλιοί γνώριμοι με τον Γιάννη Πατσιλινάκο. Μαζί χάλασαν τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει "λουκέτο" στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος,μαζί συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης, που αποτελεί τον μοναδικό οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά και έναν από τους λιγοστούς της χώρας.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μεταλλεργάτες του Περάματος δεν έχουν διλήμματα. Γνωρίζουν ότι η ψήφος τους την Κυριακή πρέπει δώσει την πρωτιά και πάλι στον Γιάννη Πατσιλινάκο, γιατί αυτός είναι ο δικός τους άνθρωπος. "Γιάννη το ξέρεις ότι είμαστε μαζί σου", "κανείς άλλος, δεν αγωνίστηκε ούτε πρόκειται να αγωνιστεί για τη Ζώνη", ήταν οι φράσεις που ακούγονταν από το ένα μηχανουργείο στο άλλο από το ένα ναυπηγείο στο άλλο, στα καφενεία όπου κολατσίζουν οι μεταλλεργάτες. Και τις καθαρές φράσεις σφράγιζαν το δυνατό σφίξιμο του χεριού, το φιλικό χτύπημα στην πλάτη και οι ζεστές αγκαλιές.

Οι αγώνες της σημερινής δημοτικής αρχής είχε αναγκάσει την κυβέρνηση να δεσμευτεί να υλοποιήσει 26 από τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει από κοινού μεταλλεργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες και δήμος,(τα γνωστά 26 σημεία), τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, με εγκαταστάσεις δεξαμενισμού πλοίων και άλλα. Ο Γιάννης Πατσιλινάκος υπογράμμισε σε όσους συναντήθηκε ότι "το υψηλό ποσοστό θα δώσει δύναμη στο Πέραμα να συνεχίσει τους αγώνες τους, για να ζήσει η Ζώνη, για να κάνουν οι Περαματιώτες την αντεπίθεσή τους".

Την εμπιστοσύνη τους στις αγωνιστικές δυνάμεις της Κίνησης "Πέραμα Σύγχρονη Πόλη" έδειξαν και οι κάτοικοι της περιοχής Νεόκτιστα SHELL, στην οποία περιόδευσε ο Γιάννης Πατσιλινάκος προχτές το απόγευμα. Ο υποψήφιος δήμαρχος κατέφτασε στην περιοχή στις 6 το απόγευμα. Οι κάτοικοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του βγήκαν στο δρόμο για να τον υποδεχτούν και να του δηλώσουν την υποστήριξή τους. Μάλιστα, αρκετοί τον ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας, η οποία κατέληξε στις 7.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεόκτιστων "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ