Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Πάνδημη υποστήριξη στον Νίκο Θεμελή

Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι συνδυασμοί "Νέα Πνοή" (Κ. Νικητόπουλος), "Πρώτη Γραμμή" (Μαρία Μάνου), "Νίκη των Πολιτών" (Π. Βελιούρης), "Δημοτική Αναγέννηση" (Στ. Σαραντέας), "Ανανεωτική Κίνηση" (Στ. Διάκος) και "Δημοτική Κοινωνική Κίνηση" (Δ. Τριανταφυλλόπουλος)

Ολα δείχνουν ότι ο Νίκος Θεμελής μπορεί να είναι ο νικητής στο δεύτερο γύρο των εκλογών στον Κορυδαλλό, παρά τη μεγάλη διαφορά που πέτυχε ο συνδυασμός του νυν δημάρχου. Και αυτό γιατί όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που έμειναν εκτός, έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας".Παράλληλα, από κάθε γειτονιά φτάνουν μηνύματα για την ανάγκη αλλαγής στο δήμο.

Κ. Νικητόπουλος

Ο συνδυασμός "Νέα Πνοή για τον Κορυδαλλό" με ανακοίνωση του επικεφαλής του Κ. Νικητόπουλου σημειώνει ότι με ομόφωνη απόφασή του καλεί τους Κορυδαλλιώτες μαζικά να "καταψηφίσουν το δημοτικό συνδυασμό του κυβερνητικού υποψηφίου".

Μ. Μάνου

Ο συνδυασμός "Πρώτη Γραμμή" και η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μάνου τονίζει μεταξύ άλλων: "Η έλλειψη έργων ουσίας και η αντιδημοκρατική και αυταρχική διοίκηση του δήμου από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, δε δικαιολογούν το αποτέλεσμα της εκλογής της πρώτης Κυριακής στις 11/10/1998. Το αποτέλεσμα αυτό μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής προς αποφυγή της ενίσχυσης και αναπαραγωγής φαινομένων αυταρχικής διοίκησης και διαχείρισης του δήμου σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος για την πόλη μας. Η "Πρώτη Γραμμή" για τους λόγους αυτούς στηρίζει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 18/10/1998 το συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας", με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Θεμελή, χωρίς οποιαδήποτε συναλλαγή, αλλά με τη δέσμευση δημοκρατικής άσκησης εξουσίας στη βάση προτάσεων και αρχών, που ως συνδυασμός προτείναμε και έγιναν αποδεκτές, με στόχο τη δημιουργία ευρύτερων συσπειρώσεων και τάσεων για να προωθηθούν λύσεις προς όφελος της πόλης μας".

Π. Βελιούρης

Ο συνδυασμός "Νίκη των Πολιτών" και ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Βελιούρης τονίζει: "Καλούμε τους πολίτες του Κορυδαλλού να καταδικάσουν τον επικίνδυνο δήμαρχο Στέφανο Χρήστου. Πολίτες του Κορυδαλλού ψηφίστε με πάθος τον Νίκο Θεμελή. Ψηφίστε για το αύριο και το συμφέρον της πόλης μας".

Στ. Σαραντέας

Ο συνδυασμός "Δημοτική Αναγέννηση Κορυδαλλού",με επικεφαλής τον Στ. Σαραντέα,αποφάσισε ομόφωνα να "υποστηρίξουν τη δεύτερη Κυριακή τον συνδυασμό του Νίκου Θεμελή",προτρέποντας όλους τους φίλους του συνδυασμού, αλλά και όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν τον ψήφισαν να στηρίξουν με θέρμη και πάθος το συνδυασμό του Νίκου Θεμελή, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, καταψηφίζοντας ταυτόχρονα τον κυβερνητικό υποψήφιο".

Στ. Διάκος

Ο συνδυασμός "Ανανεωτική Κίνηση Κορυδαλλού" και ο επικεφαλής Στ. Διάκος υπογραμμίζει: "Στις επαναληπτικές εκλογές της 18ης Οκτωβρίου καταδικάζουμε τις ενέργειες του υποψήφιου δημάρχου Στέφανου Χρήστου, που δε διακρίθηκαν από δημοκρατικό ήθος. Συμπαρατασσόμεθα με τις δημοκρατικές δυνάμεις της αξιοπρέπειας και της προόδου. Ψηφίζουμε Νίκο Θεμελή".

Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Ο συνδυασμός "Δημοτική Κοινωνική Κίνηση",με επικεφαλής τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο,τονίζει μεταξύ ότι στις εκλογές της 18/10/1998 "στηρίζει τον πλέον προοδευτικό συνδυασμό που είναι ικανός και αξιόπιστος να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του, το συνδυασμό που μπορεί να αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη πολιτική".

Ο ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ Κορυδαλλού με ανακοίνωσή του "καλεί τους δημότες και τις δημότισσες του Κορυδαλλού να καταδικάσουν τη συνέχιση της πολιτικής του αυταρχισμού, που αποσυνθέτει και διαλύει τη δημοτική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, στηρίζοντας στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 18-10-1998 το συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας" με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Θεμελή".

Απομονωμένος ο Χρήστου

Στο μεταξύ ο σημερινός δήμαρχος Στ. Χρήστου,ευρισκόμενος μπροστά στο φάσμα να απολέσει τη Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο, ακόμα και ανέντιμα, για να διατηρηθεί στην εξουσία. Εκμεταλλευόμενος την ανεργία υπόσχεται αθρόους διορισμούς στο δήμο που ο αριθμός φτάνει για να καλυφθούν οι υπηρεσίες του Πειραιά και όχι μόνο, απειλώντας ταυτόχρονα τους ήδη εργαζόμενους με απολύσεις. Χρησιμοποιεί τα συνεργεία του δήμου για να κάνουν δουλιές σε ιδιώτες όπως πλακοστρώσεις αυλών. Παράλληλα συνεχίζει τα τραπεζώματα και τα καλέσματα, σκορπώντας απλόχερα χρήματα που είναι άγνωστη η πηγή προέλευσής τους. Μόνο χτες είχε καλέσει 2.000 γυναίκες για να τους κεράσει... ένα σφηνάκι σε μπαρ. Πέρα από αυτά καταφεύγει και σε απροκάλυπτες απειλές όσων τάσσονται υπέρ του Ν. Θεμελή, σύμφωνα με καταγγελίες που υπάρχουν και αυξάνονται.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις φαίνεται ότι προς το παρόν δεν έχουν αποδώσει πολλά πράγματα στον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ. Η υποδοχή που κάνουν οι Κορυδαλλιώτες στα συνεργεία που επισκέπτονται τα σπίτια τους με το ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Ενότητας" δείχνει ότι ο Νίκος Θεμελής μπορεί να είναι ο νικητής των αυριανών εκλογών, ανατρέποντας το προβάδισμα που έχει ο σημερινός δήμαρχος από τον πρώτο γύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ