Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΥΡΟΣ
Ο δήμος θα παραμείνει στα χέρια του λαού

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε χτες ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος

"Ο Ταύρος είχε, έχει και θα έχει δήμαρχο. Ο Ταύρος ψηφίζει Παναγιώτη Βακαλόπουλο". Αυτό ήταν το σύνθημα της μεγάλης παλλαϊκής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε χτες βράδυ η "Δημοκρατική Συνεργασία - Η Αλλαγή".Είναι αυτό το σύνθημα που αντικατοπτρίζει τη θέληση και την αποφασιστικότητα του λαού του Ταύρου να επανεκλέξει για έκτη συνεχόμενη τετραετία δήμαρχο τον Π. Βακαλόπουλο. Γιατί ο λαός του Ταύρου και μνήμη έχει, αλλά και ευθύνη, έτσι ώστε να δώσει και πάλι το τιμόνι της δημοτικής αρχής στο συνδυασμό του Π. Βακαλόπουλου. Γιατί ο λαός του Ταύρου είναι αποφασισμένος να απορρίψει τον κ. Σούτο και το συνδυασμό του, που ούτε πρόγραμμα έχουν, αλλά ούτε ποτέ συμμετείχαν στους αγώνες του λαού, να καταψηφίσουν αυτόν που εξαγγέλλει ότι θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη και θα φρενάρει γενικότερα το έργο ανάπτυξης της πόλης που με τόσους αγώνες έχει καταφέρει ο λαός του Ταύρου.

Χτες βράδυ όλες οι γενιές του λαού της πόλης ήταν παρούσες στη μεγάλη συγκέντρωση. Ηταν εκεί για να καταστήσουν σαφές ότι την Κυριακή ο Ταύρος θα έχει και πάλι δήμαρχο τον αγωνιστή Π. Βακαλόπουλο.

"Με τη μαζική συμμετοχή σας στη σημερινή μας συγκέντρωση επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας για την εκλογική νίκη του συνδυασμού μας, επιβεβαιώνεται η θέληση του λαού μας να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας, επιβεβαιώνεται η θέληση του λαού μας στη διοίκηση του δήμου να βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις που αγωνίζονται για μια Αυτοδιοίκηση διεκδικητική", επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Βακαλόπουλος.

Ο επί 20ετίας δήμαρχος του Ταύρου αναφέρθηκε ιδιαίτερα σ' αυτόν τον διεκδικητικό ρόλο και στη μορφή που πρέπει να έχει η ΤΑ, που πρέπει να είναι πραγματικός φορέας εξουσίας, με επάρκεια οικονομικών πόρων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η δημοτική αρχή - τόνισε ο Π. Βακαλόπουλος - πρέπει να αντιστέκεται στις προσπάθειες μετατροπής της ΤΑ σε μηχανισμό επιβολής νέων φόρων και τελών στη μορφή της ανταποδοτικότητας, να παίρνει πρωτοβουλίες και να αγωνίζεται για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος, να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου, να υπερασπίζεται την ειρήνη και να προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία των λαών.

Στη συνέχεια απαντώντας στα προεκλογικά "επιχειρήματα" του τύπου "20 χρόνια χαμένα" και "πρέπει να γυρίσουμε σελίδα", που χρησιμοποιεί ο κ. Σούτος είπε: "Η προπαγάνδα του συνδυασμού "Ταύρος - Αναγέννηση" δεν προσδιορίζει βέβαια σε ποια κατεύθυνση θα αλλάξει αυτή η σελίδα, με τι προοπτικές και με τι πρόγραμμα ανάπτυξης. Μάλιστα ο κ. Σούτης υποστήριξε σε πρόσφατη συζήτηση στην τηλεόραση ότι "αυτό που ενδιαφέρει τον Π. Βακαλόπουλο είναι η καρέκλα". Το ποιος ενδιαφέρεται για την καρέκλα διαφαίνεται από τα κείμενά τους, ότι ένας επιτυχημένος επιστήμονας και συγγραφέας όπως ο κ. Σούτος δικαιούται να είναι δήμαρχος. Αραγε αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να εκλέξει ο λαός μας τους εκπροσώπους για την ΤΑ;". Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως το κριτήριο εκλογής πρέπει την Κυριακή να είναι ένα και μοναδικό για τους κατοίκους του Ταύρου. Πρέπει να αναλογιστούν οι ψηφοφόροι αν όλο αυτό το διάστημα ο δήμαρχος βρισκόταν δίπλα στα προβλήματά τους, εάν πάλευε μαζί τους για τη λύση αυτών των προβλημάτων, αν συμμετείχε στους καθημερινούς τους αγώνες.

Ο Π. Βακαλόπουλος, συνεχίζοντας την ομιλία του, έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έχει γίνει αυτά τα χρόνια στην πόλη, αλλά και στο πρόγραμμά του. Καταλήγοντας επισήμανε ότι ο συνδυασμός "Δημοκρατική Συνεργασία - Η Αλλαγή" διαθέτει το στελεχικό δυναμικό που χρειάζεται για την πραγματοποίηση των έργων και κάλεσε όλους τους δημότες του Ταύρου να συμμετέχουν πιο δραστήρια και πιο δυναμικά, "όχι μέχρι την Κυριακή, αλλά για πάντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ