Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε μια ψήφος χαμένη!

Τα τέσσερα χρόνια της απραξίας, της μετατροπής του δήμου σε εχθρικό για το λαό της Καισαριανής χώρο, της υπαγωγής του δημαρχείου της πόλης σε "παραμάγαζο" της κεντρικής εξουσίας, της λειτουργίας του ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της πρακτικής του ως περίκλειστου "πύργου" που οι ένοικοί του αδιαφορούν για το λαό της πόλης και τα προβλήματά του, μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Αυτά τα τέσσερα χρόνια θα μπορούσε να μην έχουν πάει χαμένα. Θα μπορούσε να μην έχουν συσσωρεύσει τόση εγκατάλειψη στην Καισαριανή. Αρκούσαν μόλις 73 ψήφοι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών το 1994. Η Καισαριανή"χάθηκε" για το λαό της, το '94, μόλις για 73 ψήφους.

Τούτη την Κυριακή είναι η στιγμή, είναι η κρίσιμη ώρα, να διορθωθεί εκείνο το λάθος. Ηρθε η ώρα ο δήμος της Καισαριανής να ξαναγυρίσει σε κείνους που ανήκει. Στους πολίτες της! Ολα στην Καισαριανή δείχνουν ότι ο λαός της έχει πάρει την απόφασή του. Οι άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους, έχουν βάλει στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες, έχουν ενωθεί γύρω από τα προβλήματά τους και θα το δηλώσουν την Κυριακή στην κάλπη: "Η Καισαριανή είχε δήμαρχο τον Μανωλίδη, είχε δήμαρχο τον Μακρή, τώρα ψηφίζει Κατημερτζή"! Αυτό είναι το πολλαπλό αίτημα στην Καισαριανή. Το βλέπεις παντού. Το ακούς από παντού. Από ανθρώπους που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, από νεοδημοκράτες, από κομμουνιστές, από φίλους του ΣΥΝ, από ψηφοφόρους του ΔΗΚΚΙ, από Καισαριανιώτες που την προηγούμενη Κυριακή επέλεξαν να δηλώσουν την πολιτική τους άποψη με άλλο τρόπο (ακόμα και ψηφίζοντας τον Θ. Μπαρτσώκα) το μήνυμα είναι σαφές: Αυτή την Κυριακή κρίνεται αν ο δήμος θα είναι απέναντί μας ή στο πλευρό μας. Αυτή την Κυριακή η Καισαριανή ψηφίζει Κατημερτζή!

Ομως, προσοχή! Δεν είναι η ώρα της επανάπαυσης. Δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού. Η εμπειρία του '94 το αποδεικνύει. Τότε μόλις 73 ψήφοι στάθηκαν αρκετοί για να εγκατασταθεί στο δημαρχείο μια δημοτική αρχή που εκμεταλλεύτηκε και την τελευταία από αυτές τις ψήφους για να "τιμωρήσει" το λαό της πόλης. Τώρα είναι η στιγμή ο λαός της πόλης να ανταποδώσει. Με αποφασιστικότητα, χωρίς καμιά χαλάρωση. Με την ετοιμότητα που απαιτείται, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αν τότε, το '94, ο κ. Μπαρτσώκας άνοιξε το "σεντόνι" της λασπολογίας την ύστατη στιγμή, τα χαράματα (!) της Κυριακής του Β' Γύρου, τώρα αυτές οι ίδιες πρακτικές έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Τις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, κανένα "τρικ" κανένα "φέιγ βολάν" της νύχτας, καμιά αλχημεία, δεν πρέπει να κάμψει ούτε έναν Καισαριανιώτη. Την προηγούμενη Κυριακή ο λαός της Καισαριανής έδωσε τη μάχη νικηφόρα. Τώρα, αύριο, αυτή η νίκη πρέπει να ολοκληρωθεί. Από αυτό το προσκλητήριο ενότητας δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η Καισαριανή δεν έχει την"πολυτέλεια" να χάσει ακόμη μια τετραετία για μερικές δεκάδες ψήφους. Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ