Κυριακή 18 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
Ιμπεριαλιστικά κελεύσματα

Ενας επικίνδυνος κουρνιαχτός απλώνεται πάνω από τα Βαλκάνια. Η σιδερόφραχτη δύναμη του ΝΑΤΟ απειλεί με βομβαρδισμό τη Σερβία, εάν δεν υποταγεί ολοσχερώς στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα των ισχυρών. Η υποκρισία απογειώνεται όταν, την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της Νέας Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς υπογράφει στον Αμερικανό μεσολαβητή Ρ. Χόλμπρουκ την αποδοχή των όρων του ΝΑΤΟ, αυτό του στέλνει τελεσίγραφο διορίας τεσσάρων ημερών για να βομβαρδίσει τη Σερβία. Ως δικαιολογία προτάσσονται τα υποτιθέμενα υπαρκτά δικαιώματα της αλβανικής μειονότητας στο σερβικό Κοσσυφοπέδιο. Ουδείς ενδιαφέρεται για τα εθνικά δικαιώματα ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ, της Σερβίας. Οι αλβανικές ένοπλες συμμορίες του Κοσσυφοπεδίου έχουν μπει υπό την υψηλή προστασία της δυτικής συμμαχίας και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι οι κάθε λογής καθυστερημένες, εξαθλιωμένες κι ευάλωτες μάζες του πλανήτη χρησιμοποιούνται από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, για να αποσταθεροποιούν έθνη και λαούς που δεν υποτάσσονται άνευ όρων στις εντολές τους.

Είναι η πλέον χυδαία μορφή του γνωστού "His master's voice" (η φωνή του Κυρίου του).

Η Γιουγκοσλαβία επελέγη από το ΝΑΤΟ ως ο κύριος χώρος διαμελισμού και υποταγής των Βαλκανίων στο εταιρικό καζάνι της δυτικο - συμμαχικής κουτάλας. Η πειναλέα Αλβανία επελέγη ως ο κύριος αποσταθεροποιητικός μοχλός για τη Βαλκανική ανακατοσούρα. Ενα τμήμα τουλάχιστον των Αλβανών έχει εθιστεί στην πολιτική του πλιάτσικου που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία του και το κάνει πράξη.

Δείχνει να μην ενδιαφέρεται ή να μην καταλαβαίνει ότι οι ισχυροί της Δυτικής Συμμαχίας τη θέλει μικρή και υποχείριο στις βρώμικες δουλιές της. Δεν ενδιαφέρεται ότι αύριο θα την πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια. Στην Ελλάδα, το σύμπλεγμα της πολιτικής και δημοσιογραφικής καμαρίλας που διαφεντεύει, προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγωνία στην κοινή γνώμη για το αν θα δεχτεί τους ΝΑΤΟικούς όρους ο Πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς. Προσπαθεί δηλαδή να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ειρήνη στα Βαλκάνια εξαρτάται κυρίως από αυτόν.

Αποσιωπά το γεγονός ότι η ειρήνη δεν είναι υπόθεση τού έτσι κι αλλιώς υποταγμένου στην ουσία Γιουγκοσλάβου Προέδρου. Το κλειδί της ειρήνης ή του πολέμου βρίσκεται στα χέρια του ΝΑΤΟ. Πίσω από τους όρους υποταγής της Σερβίας βρίσκονται οι πλέον ουσιώδεις όροι διαμόρφωσης ενός πολιτικο - στρατηγικού χάρτη στα Βαλκάνια, σύμφωνου με το ΝΑΤΟικό δόγμα. Σε αυτόν περιλαμβάνονται η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική χρησιμοποίηση των βαλκανικών κρατών στα σχέδια της Νέας Τάξης.

***

Το μέγεθος και η ένταση της βαλκανικής ανακατοσούρας καθορίζονται από την ενδοσυμμαχική διαμάχη στο μοίρασμα ρόλων και από την ανάγκη της απόλυτης υποταγής των λαών. Ενισχυτικό στοιχείο γι' αυτή την υποταγή είναι η έξαρση και το ανακάτεμα στην Ελλάδα ανεξέλεγκτου πλήθους εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, που μαζί με τη διόγκωση των Ελλήνων νεόπτωχων, σπάνε την παραδοσιακή τουλάχιστον συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Οι ευρωχάχανοι θεωρούν οπισθοδρομική αυτή τη συνοχή στα πλαίσια της... "παγκοσμιοποίησης" και του... "ευρωπαϊκού προσανατολισμού".

Ακριβώς γι' αυτό συνωστίζονται στις ουρές των ευρω - ενωσιακών κοινοβίων, για να καπαρώσουν μια καλύτερη θέση. Αυτοί αντιλαμβάνονται τη διαλεκτική της Ιστορίας μόνο από την άποψη του κάθε φορά ισχυρότερου, για να προσαρμόζονται ανάλογα με τα κελεύσματά του. Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι ή δε βγάζουν "κιχ" για τον επικίνδυνο ρόλο του ΝΑΤΟ ή τον στρογγυλεύουν ως αναγκαία κατασταλτική δύναμη, κάτι σαν αναγκαίο κακό. Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Σερβίας, το βάζει στον κρόταφο των Βαλκανίων. Χτες ήταν η επιβολή της ειρήνης του νεκροταφείου στη Βοσνία. Σήμερα είναι η εν εξελίξει επιβολή της ειρήνης της σιωπής στο σερβικό Κοσσυφοπέδιο. Αυτό θα αποδειχτεί ως εφαλτήριο για την επιβολή μιας νέας ειρήνης νεκροταφείου στην υπόλοιπη Σερβία. Αυτό θα σημάνει την πιθανότητα ενός πολεμικού χάους μέσα από την εσώτερη νομοτέλεια του πολέμου. Δείγμα γι' αυτό είναι οι επανειλημμένες δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ και του ημιεπίσημου Ρώσου στρατηγού ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τη Σερβία κι ότι θα μεταβληθεί ο πλανήτης σε ένα απέραντο πολεμικό μέτωπο κάτω από την προσπάθεια επιβολής μιας ισχυρής ομάδας κρατών. Αυτές οι δηλώσεις δίνουν το στίγμα μιας Νέας Τάξης που θέλει να επιβάλει η ανεξέλεγκτη παγκόσμια λέσχη των ισχυρών.

Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ