Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κατάθεση εικόνων και ονείρων

Εγκαινιάζεται στις 30 Οκτώβρη (8μμ) στην Ενωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α), έκθεση έργων ζωγραφικής της Κοραλίας Παπαθανασοπούλου - Τζιτζή.Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων της, στην οποία εκτίθεται η πρόσφατη εικαστική της δημιουργία.Η Κ. Παπαθανασοπούλου - Τζιτζή γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με τους Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Μυταρά και κεραμική με τον Γ. Γεωργίου.Παράλληλα πήρε πτυχίο θεωρητικών σπουδών. Η εκθεσιακή της δραστηριότητα ξεκινά το 1980 με τη συμμετοχή της στην έκθεση τελειοφοίτων της ΑΣΚΤ. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Ενωσης Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Ενωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Εργα της υπάρχουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Νοέμβρη.

  • "Εν πλω" ονομάζεται η έκθεση έργων του Γιάννη Αδαμάκη που εγκαινιάζεται στις 3 Νοέμβρη στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Πειραιά" (Ανδρούτσου 140, Πειραιάς). Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια ενότητα δουλιάς με θέμα τα πλοία. Δημιουργίες διαφορετικές από τη μέχρι σήμερα εικαστική δραστηριότητα του ζωγράφου, που επικεντρώνονταν στην ανθρώπινη φιγούρα. Ο Γ. Αδαμάκος δημιουργώντας αφηρημένα τοπία με τα συνήθη γαιώδη χρώματά του και με την παράθεση κυβιστικών όγκων πλοίων σ' ένα πολυσήμαντο φόντο, παραπέμπει σε τοιχογραφίες βγαλμένες απ' το χρόνο.
  • Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει για τη δουλιά του: "Τα πλοία είναι μνήμες, είναι εικόνες που μας έχουν χαρακτηρίσει. Είναι η απόπειρα της ανεξαρτητοποίησής μας. Είναι η αλήθεια της φαντασίας μας. Οσον αφορά τη χρωματολογία μου, σε μια κατάσταση γαιωδών χρωμάτων αναδεικνύονται εντάσεις χρώματος, σαν αφηρημένα γεγονότα μέσα στον εφησυχασμό ολόκληρου του τελάρου. Είναι το παράλληλο γεγονός του έργου. Εκείνο που αναδεικνύει το αφηγηματικό μέρος και συγχρόνως αναδεικνύεται απ' αυτό. Η ματιά μου είναι ματιά μιας κάθετης ανάγνωσης. Είναι σαν να διαβάζω ένα βιβλίο, ένα παραμύθι ας πούμε, που δεν έχει όμως εικονογραφηθεί. Είναι η προσέγγιση της δικής μου εμπειρίας. Είναι η αυτόματη κατάθεση των εικόνων μας, των ονείρων μας".

  • Στην αίθουσα "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), εγκαινιάζεται στις 12/11, έκθεση κοσμήματος της ζωγράφου και χαράκτριας Αννας Μενδρινού.Τα κοσμήματά της είναι όλα μοναδικά κομμάτια, δουλεμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι, με εξαιρετική λεπτότητα και δεξιοτεχνία. Με πηγή έμπνευσης τη φύση, δημιούργησε μια σειρά από έντομα και ψάρια σε γραμμές καμπύλες αυστηρά γλυπτικές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ