Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η καταδίωξη μιας αμαρτωλής

Ενα φιλμ νουάρ του 1946 μας προτείνει απόψε η ΕΤ-1 στις 02.20. Πρόκειται για την ταινία του Λουις Μαλιστόοουν "Αμαρτωλές γυναίκες" με την Μπάρμπαρα Στάνγουικ. Με ένα εξαιρετικό σενάριο και έξοχες ερμηνείες η θαυμάσια σκηνοθετημένη ταινία μάς αφηγείται την εξής ιστορία: Η Μάρθα Αϊβερς κληρονομεί μια πολύ πλούσια θεία της, μια θεία που τη σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια. Κανείς δε γνωρίζει την αλήθεια εκτός από ένα παιδί. Τα χρόνια περνούν και η Μάρθα είναι πια μεγαλοβιομήχανος και παντρεμένη με το μοναδικό μάρτυρα του εγκλήματος, που στο μεταξύ έχει μεγαλώσει. Ολα πάνε μια χαρά για εκείνη, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει στην πόλη ένας φίλος από τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις. Ολα θα ανατραπούν μέσα σε λίγο. Με τους Βαν Χέφλιν και Κερκ Ντάγκλας.

Από το MEGA στη 01.00 "Η καταδίωξη" του Αρθουρ Πεν.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δραματική περιπέτεια του 1966 με πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, την Τζέιν Φόντα και την Αντζι Ντίκινσον. Ενας νέος δραπετεύει από το αναμορφωτήριο όπου εκτίει την ποινή του για ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει. Κατευθύνεται στη γενέτειρά του, μια μικρή πόλη του Τέξας. Η απόδρασή του δημιουργεί προβλήματα στο σερίφη, ο οποίος αρνείται να ακολουθήσει τις προσταγές του μεγιστάνα του πετρελαίου, που ελέγχει ολόκληρη την πόλη. Η διαταγή είναι σαφής. Να σκοτωθεί ο δραπέτης, πριν ο τελευταίος ανακαλύψει ότι ο γιος του τα έχει με τη γυναίκα του. Μοιάζει μπερδεμένο, αλλά δεν είναι. Είναι μια σκληρή, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που κόβει πραγματικά την ανάσα του θεατή.

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 "Γκαρσόν" του Τέρενς Γιανγκ.

Ο αξέχαστος Ιβ Μοντάν στο ρόλο ενός εξηντάρη σερβιτόρου, που εργάζεται σε ένα παριζιάνικο εστιατόριο. Ο σερβιτόρος, που μοιράζεται το διαμέρισμα με ένα συνάδελφό του, κάποια θα μέρα θα βρει στο δρόμο μια λιπόθυμη νεαρή γυναίκα, την Κλερ και την ερωτεύεται τρελά. Είναι εξήντα χρονών και εκείνη λίγο μετά τα είκοσι... Αταίριαστοι εραστές, αλλά ο έρως χρόνια δεν κοιτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ