Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΤΖΙΤΖΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Αλλος δρόμος απ' τον αγώνα δεν υπάρχει

- Πώς φτάσατε στο νικηφόρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών;

- Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το αποτέλεσμα μιας πορείας αγώνων όχι μόνο της Κοινότητας Μανταμάδου, αλλά και των γύρω χωριών που αποτελούν το σημερινό δήμο. Αγώνες που έγιναν και γίνονται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως η ειρήνη, η εθνική ανεξαρτησία, η υγεία και η παιδεία, η προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.

Τους αγώνες αυτούς δώσαμε ενωμένοι όλοι οι κάτοικοι των χωριών και είναι ευτύχημα που και σε αυτή την εκλογική μάχη δώσαμε πάλι ενωμένοι τον αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για μια νέα πορεία στο δήμο.

Η περιοχή μας, βορειοανατολικά της Λέσβου, είναι μια περιοχή ακριτική, που οι ιθύνοντες και εκάστοτε υπεύθυνοι τη θυμούνται μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία, ενώ όλο τον άλλο καιρό μας έχουν εγκαταλείψει. Επίσης πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεν ανήκει μόνο στο συνδυασμό, αλλά ανήκει και στους κατοίκους της περιοχής, γιατί κατορθώσαμε ο συνδυασμός μας να απαρτίζεται από δοκιμασμένα και πρωτοπόρα στελέχη του αγώνα. Ανθρώπους που είναι τίμιοι, δίνουν τα πάντα για την περιοχή και το νησί τους.

- Ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα;

- Οι προοπτικές είναι καλύτερες σήμερα, μια και συσπειρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής και γιατί τόσο αυτοί που εκλέχτηκαν όσο και αυτοί που δεν εκλέχτηκαν έχουμε όλοι μας μια αγωνιστική παρουσία σε αυτόν τον τόπο.

Τα προβλήματα που μας δημιουργεί ο νόμος για τις αναγκαστικές συνενώσεις είναι μεγάλα, καθώς δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή προσπάθεια σε κανέναν τομέα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως δήμος. Και φυσικά μέσα σε δύο μήνες είναι αδύνατον να λυθούν τα προβλήματα που μπαίνουν ενόψει συνενώσεων. Παρ' όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, γιατί πάντα οι κάτοικοι είναι ενωμένοι και θα προχωρήσουμε μαζί με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε, ως καινούριος δήμαρχος ενός νέου δήμου;

- Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε ως δήμος, να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους και να βοηθήσουμε τους αγρότες μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα με τους αγροτικούς δρόμους, που είναι το πιο βασικό μέσο για τη στήριξη της ντόπιας παραγωγής και παρ' όλα αυτά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν από τους αγρότες. Οι ήδη υπάρχοντες χρειάζονται συντήρηση, ενώ πρέπει να δημιουργηθούν νέοι. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η πολιτεία έχει εγκαταλείψει όλες τις χρηματοδοτήσεις για τους αγροτικούς δρόμους, εγκαταλείποντας έμμεσα τους ίδιους τους αγρότες.

Βέβαια, δε θα σταθούμε μόνο εκεί, προβλήματα υπάρχουν και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ θα παλέψουμε για την προβολή και αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών μας, που είναι από τις ωραιότερες του νησιού. Καλώ όλους τους κατοίκους του νέου δήμου σε μια αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων που μας απασχολούν, γιατί πεποίθησή μας είναι ότι άλλος δρόμος από τον αγώνα δεν υπάρχει.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ