Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ηρθανε οι μάσες"

Κώστας Πετρόπουλος.Γεννημένος το 1913. Από τα προπολεμικά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οδό Αθηνάς. Αγοράζει και πουλά παλιούς δίσκους και γραμμόφωνα, τα οποία και επισκευάζει. Τα τελευταία πέντε χρόνια στην οδό Αγίων Αναργύρων. Τα λόγια του απλά και αληθινά: "Με αυτά που έγιναν εδώ, φύγανε οι φουκαράδες με τα παπούτσια και ήρθανε οι μάσες. Πέσαν τα φράγκα, για να τους διώξουν. Οσο - όσο.

Εχουν πέσει μεγάλα κεφάλια εδώ μέσα. Πήγαινε ο άλλος στον μεροκαματιάρη και τού 'λεγε "πόσα θες; πάρτα και φύγε". Μιλάμε για υπόγεια με μηχανές, με κόσμο, με εργάτες. Με δουλιά. Με παραγωγή. Οχι αστεία. Μελίσσι, εδώ μέσα. Μα ήρθαν οι άλλοι. Φτιάξαν όλα τα παλιά σπίτια για να τα κάνουν καφετερίες. Οσοι πάνε πάνω, εκεί στην Πλάκα, θα έρχονται τώρα και εδώ. Ιδια θα τα κάνουν.

Για ποιους ήταν καλά τα έργα; Για τους νυχτομαγαζάτορες και γι' αυτούς που διασκεδάζουν. Για αυτούς που - και συγνώμη για την έκφραση - κοπροσκυλιάζουν όλη τη μέρα και τα κονομάν το βράδυ. Για εμάς τους μεροκαματιάρηδες, κακό είναι. Λίγοι μείναμε πια. Και όσο πάει όλο και λιγοστεύουμε. Εγώ, πάντως, δε φεύγω από 'δω. Λίγα χρόνια που έμειναν. Ας έρθουν με τον εισαγγελέα... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ