Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Ενα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Ενα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και συρρίκνωσης του προσωπικού της κατά 200 άτομα - όπως επιδιώκει η κυβέρνηση - έγινε μετά την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ (μέτοχος της επιχείρησης) να συγχρηματοδοτήσει "οικειοθελείς αποχωρήσεις". Το ποσό που απαιτείται για τις "οικειοθελείς αποχωρήσεις" ανέρχεται στα 2,1 δισ. δραχμές. Η ΔΕΗ θα συμμετάσχει με 640 εκατομμύρια δραχμές και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από άλλους τρεις μετόχους, τον ΟΑΕ, την Εθνική Τράπεζα και την ΕΤΕΒΑ.

Η ΔΕΗ μέχρι σήμερα καθυστερούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση, αναμένοντας την ικανοποίηση δύο όρων που είχε θέσει στην κυβέρνηση. Ο πρώτος αφορούσε στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% σε ετήσια βάση (από 1.070 γιγαβατώρες να μειωθεί στις 900) και ο δεύτερος στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου,με επιστολή της προς το ΔΣ της ΔΕΗ, εγγυήθηκε ότι θα προχωρήσουν και τα δύο.

Εξάλλου, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη ετοιμάσει την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημοσιευτεί.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση θα προβλέπει είτε τη συμμετοχή ξένων εταιριών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ, είτε την ανάληψη του μάνατζμεντ.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αναμένονται εξελίξεις μετά τις 10 Νοέμβρη, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων των σωματείων της επιχείρησης με την υφυπουργό Ανάπτυξης και οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ