Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Διάδρομοι σχολείων μετατρέπονται σε αίθουσες!

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και απαράδεκτη υλικοτεχνική υποδομή καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι με την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου εντείνονται τα προβλήματα

"Με την εφαρμογή των νόμων 2525 και 2640 τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΤΕΕ, όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά παρουσιάζονται με τη μεγαλύτερη ένταση των τελευταίων χρόνων, μ' αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία να δέχεται ισχυρά πλήγματα". Τα παραπάνω διαπιστώνει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας,που καλεί τους φορείς του νομού, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους σε ένταση των κοινών προσπαθειών τους για άμεση επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων του νομού, αλλά και γενικότερα της εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας επισημαίνει πως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τα Λύκεια του νομού απουσίαζαν οι καθηγητές των κύριων ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι), γιατί βρίσκονταν σε σεμινάρια ενημέρωσης για τα νέα μέτρα μέχρι και τις 23 Οκτώβρη. Τονίζει επίσης ότι δεν έχουν σταλεί οι πιστώσεις για την πρόσληψη 50 περίπου αναπληρωτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ισάριθμα κενά σε καθηγητές, ότι δεν υπάρχει εργαστηριακός εξοπλισμός στα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια για τα μαθήματα της τεχνολογίας και της πληροφορικής και στα περισσότερα σχολεία της πόλης ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ξεπερνά τους 25, φτάνοντας μέχρι και τους 33 σε ορισμένες περιπτώσεις. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει ότι περικόπτονται διδακτικές ώρες σε ορισμένα μαθήματα (Γαλλικά, Φιλολογικά) για να εξοικονομηθούν πιστώσεις!

"Παράλληλα μ' αυτά τα προβλήματα δυσλειτουργίας των σχολείων προστίθενται και τεράστια προβλήματα, που δημιουργεί η εφαρμογή των παραπάνω νόμων", τονίζει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αναφερόμενη σε ανυπαρξία αναλυτικών προγραμμάτων στα νεοϊδρυθέντα ΤΕΕ και αδυναμία στους μαθητές της Β Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα επιλογής που επιθυμούν.

Ελλείψεις σε υποδομή

Μετά από έρευνα που έκανε η ΕΛΜΕ στα σχολεία της Καρδίτσας διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις και σε υλικοτεχνική υποδομή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι λείπουν 33 αίθουσες διδασκαλίας, 5 εργαστήρια Φυσικής, 10 εργαστήρια Χημείας, 5 Πληροφορικής, 12 Τεχνολογίας, 11 αίθουσες Σχολικής Βιβλιοθήκης, 10 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ενώ σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται σε φαξ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.

Επιπλέον, οι καθηγητές της Καρδίτσας καταγγέλλουν ότι το Μουσικό Γυμνάσιο στεγάζεται σε ενοικιασμένο κτίριο και ότι σε ένα κτιριακό συγκρότημα συστεγάζονται τρία σχολεία το πρωί (5ο Ενιαίο Λύκειο, ΤΕΛ, πρωινό ΤΕΕ) και άλλα τρία το απόγευμα (ΤΕΣ, ΙΕΚ, απογευματινό ΤΕΕ). Επίσης υπογραμμίζουν ότι 10 αίθουσες λειτουργούν σε διαδρόμους (!), οκτώ αίθουσες είναι χωρισμένες με νοβοπάν, μία αίθουσα του 1ου Λυκείου λειτουργεί μόνιμα στο αμφιθέατρο και μία του 4ου Γυμνασίου σε αποθήκη του Γυμναστηρίου! Το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδίτσας συστεγάζεται με δημοτικό σχολείο χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και ο εξοπλισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ