Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ "ΠΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ"
Βορά στις ορέξεις πολυεθνικής

Να γίνει πάρκο και όχι πολυκατάστημα της ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ, απαιτούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών

Με το σύνθημα "Το Πάρκο ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό", οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων,του Ιλίου και του Καματερού απαίτησαν να αποδοθεί το κτήμα του "Πύργου Βασιλίσσης" στο λαό της περιοχής, για να γίνει χώρος πρασίνου και όχι στην πολυεθνική εταιρίαΚΟΝΤΙΝΕΝΤ.

Την Τρίτη το βράδυ, κάτοικοι και των τριών περιοχών συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων και με συνθήματα κατήγγειλαν την εγκληματική αδιαφορία των δημοτικών αρχών των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Καματερού, που συνηγόρησαν στην παράδοση του κτήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Από τα μέλη των "Επιτροπών Ενάντια στην τσιμεντοποίηση του κτήματος "Πύργος Βασιλίσσης"" διαβάστηκε ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων, στο οποίο καταγγελόταν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, που έσπευσε να υπογράψει την έκθεση για τα έργα που θα γίνονταν στο κτήμα.

"Καταγγέλλουμε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, που ως άλλος Πόντιος Πιλάτος άναψε το πράσινο φως της καταστροφής. Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, αποδίδοντας το χώρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση", επισημαίνονταν στο ψήφισμα των κατοίκων.

Οι Επιτροπές ενάντια στην τσιμεντοποίηση του κτήματος "Πύργος Βασιλίσσης" κάλεσαν τον κόσμο να εναντιωθεί στην επικείμενη καταστροφή του τελευταίου ελεύθερου χώρου της περιοχής και να περιφρουρήσει τα δικαιώματά του για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το δημαρχείο προς τον "Πύργο Βασιλίσσης", που γίνονται τα έργα για τη δημιουργία πολυκαταστήματος ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ.

Στη συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του Ιλίου, του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Πέμπτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου τα μέλη της "Δημοκρατικής Ενότητας" ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ στον Πύργο Βασιλίσσης εκτός ημερήσιας διάταξης, πράγμα που αρνήθηκε τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις που βρίσκονταν στο Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ