Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ενημερωτική συγκέντρωση

Δεν έγινε χτες, λόγω έλλειψης απαρτίας, η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση

Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν έγινε χτες η έκτακτη Γενική Συνέλευση, που είχε προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Ετσι, έγινε ενημέρωση των γιατρών που πήγαν στο ξενοδοχείο "Τιτάνια". Ολες οι παρατάξεις εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία, πλην της ΑΡΣΙ, η οποία επέμενε ότι μπορεί με πλειοψηφία των παρόντων, που δεν υπερέβαιναν τους 250, να αποτελέσουν Γενική Σσυνέλευση και να ληφθούν αποφάσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Κ. Οικονόμου. Επίσης, παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΝΑΠ, Ιορδάνης Προυσανίδης,ο οποίος έκανε ενημέρωση γενικά για το ιατρικό μισθολόγιο. Ειδικότερα, όσον αφορά τις εφημερίες επισήμανε: "Ο νομοθέτης εξουσιοδότησε τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας να εγκρίνουν το τελικό πρόγραμμα εφημεριών του επόμενου, κάθε φορά, έτους και όχι του τρέχοντος, με τον όρο ότι θα ενεργοποιηθεί το προπαρασκευαστικό στάδιο, που αρχίζει να περατώνεται στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος, κάθε φορά, έτους. Για το 1998 αναγκαστικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 18 του νόμου 2519 του 1997". Δηλαδή, θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των εφημεριών που πραγματοποιήθηκε από 1.1.1998 και το οποίο καταρτίστηκε από τους διευθυντές των τμημάτων κάθε νοσοκομείου και εγκρίθηκε από τους διευθυντές των τομέων. "Οι εφημερίες αυτές θα αποζημιωθούν κανονικά. Αλλη λύση δεν υπάρχει", υπογράμμισε ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΝΑΠ. Αναφερόμενος στην καθυστέρηση των αποδοχών τόνισε ότι "είναι παράνομη, διότι οι υπηρεσίες έχουν ήδη παρασχεθεί και ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων καταβάλλεται προκαταβολικά". Για τις εφημερίες ανέφερε: "Για την εκκαθάριση των εφημεριών η πρακτική επιβάλλει ή ενεργείται τον επόμενο, από την πραγματοποίησή τους, μήνα".

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, που συνεδρίασε την παραμονή της 28ης Οκτώβρη, είχε πάρει απόφαση να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την πραγματοποίηση διήμερης απεργίας για τις 5 και 6 Νοέμβρη. Την πρόταση για την απεργία υπερψήφισαν 11 από τα 12 παρόντα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να διαμορφώσει νέα πρόταση.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί αύξηση κατά 10% στους βασικούς μισθούς, διπλασιασμό της αμοιβής της εφημερίας, εφημερία ετοιμότητας στο 60% των ενεργών, επίδομα βιβλιοθήκης 135.000 δραχμών, επίδομα ευθύνης 35.000 για όλους και διορθωτικό ποσό για όσους προκύψουν συνολικές αποδοχές λιγότερες από την 31.12.1997. Τέλος, η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί τη διατήρηση όλων των κινήτρων για τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου και να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις εφημερίες των ειδικευομένων της γενικής ιατρικής, που να τους ακολουθούν στην κυκλική εναλλαγή τους στις κλινικές.

  • Τριήμερη απεργία για το διάστημα 4 - 6 Νοέμβρη προκηρύσσει το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ).
  • Χτες συνεδρίασε για δεύτερη φορά η διευρυμένη επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τις αρχές για τα προγράμματα των εφημεριών από 1.1.1999. Η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 20 Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ